UV Lamp Nagels

Op zoek naar UV lamp nagels? Hier lees je alles over deze lampen die worden gebruikt om je nagels te drogen.

In de praktijk worden twee types UV nagel lampen om nagels te laten drogen; de traditionele en LED lampen. Hoewel deze nagel lampen ieder gebruik van verschillende soorten fittings, stoten beiden UV licht uit en zijn ze in staar om de nagellak snel te verharden. De fittings die worden gebruikt in de traditionele UV-lampen zijn speciale TL-buizen, terwijl de in de nieuwere stijl lampen “Led Emitting Diodes” worden genomen, of kortweg LED.

Ultra-violet (UV) licht wordt onderverdeeld in drie categorieën; UVA, UVB en UVC. Elk van deze categorieën definieert een brede waaier van UV “golflengten” die ook worden gevonden in het zonlicht.

Slechts een klein deel van de vele UV golflengten in natuurlijk zonlicht zijn nuttig om kunstnagel coatings te genezen. UV nagel lampen zijn speciaal ontworpen om UVA uit te stoten, met zeer weinig of geen UVB en geen enkele UVC straling. Kunstnagel coatings zijn speciaal geformuleerd om te genezen (polymeriseren) met relatief lage niveaus van UVA, veel minder dan wat nodig is om de huid te bruinen. De UVA band bestaat uit 85 verschillende golflengten, waarvan niet alle bruikbaar zijn voor goede uitharding van UV kunstnagels. Deze golflengtes hebben de laagste energie van elke UV soort en zijn daarom veiliger voor blootstelling van de huid, met name bij korte en/of infrequente, lage blootstelling, zoals bij het toepassen van een UV lamp nagels.

Afhankelijk van de formulering van het nagelproduct zal deze het beste uitharden bij een specifieke UV straling. Als een nagel UV-lamp niet overeenkomt met de eisen van het nagelproduct, kan de uitharden lang duren of zelfs mislukken. Goede uitharding vereist het blootstellen van de uithardbare coating met de juiste golflengtes, intensiteiten en de juiste tijd. Neem dus altijd een lamp die aan de specificaties van je nagelproduct voldoet!

Welke UV lamp nagels kiezen?

Er zijn een hoop verschillende lampen op de markt waardoor het moeilijk kan zijn om door de bomen het bos te zien. Ieder model heeft zijn eigen functies en mogelijkheden en afhankelijk van je budget en persoonlijke wensen is de keuzevrijheid enorm. Hieronder hebben we een handige tabel samengesteld van de meest verkochte UV nagel lampen, met hun opties. Zo kun je een weloverwogen keuzen maken!