Shellac

Shellac is een nieuwe vorm van nagelverzorging die een unieke glanzende afwerking geeft die tot twee weken blijft zitten. Shellac wordt aangebracht op de nagel in de vorm van een nagellak en daarna gedroogd met een UV lamp. Dit gebeurt laag voor laag. De procedure kan worden uitgevoerd in een schoonheidssalon, hoewel het met een goede Shellac nagellak ook mogelijk is om dit thuis te doen.

Shellac manicure uitgelegd

Voordat je erop uit gaat om Shellac te kopen, is het de moeite waard te onderzoeken hoe de lak wordt gebruikt. In essentie, is Shellac een hybride tussen een gel behandeling en traditionele nagellak. Het is lang te dragen, omdat het bestand is tegen water, alsmede krassen, en het biedt veel styling opties. Voordat je een Shellac manicure toepast, is het raadzaam om de nagel en nagelriem in te smeren met olie om de flexibiliteit van de nagel te behouden en de huid te hydrateren. Meestal wordt het toegepast na een manicure. Elke laag wordt uitgehard met een UV lamp voor de nagels om deze direct te drogen.

De lak kan worden verwijderd met een speciaal product dat is geformuleerd om de kleur te verwijderen zonder de nagels te beschadigen. De Shellac blijft enkele weken zitten voordat een nieuwe manicure nodig is. Om de nagels na een behandeling in goede staat te houden is het raadzaam om bij huishoudelijke take handschoenen te dragen om de glans van de nagels te behouden. Shellact wordt geacht volkomen onschadelijk voor de nagels te zijn en het kan direct opnieuw worden aangebracht direct nadat de oude laag is verwijderd.

Overwegingen bij de aankoop

Bij aankoop van een nagellak zijn er een aantal dingen te overwegen. Naast het kiezen van de gekleurde nagellak, zijn er nagellakken voor de basis en toplaag vereist. Er zijn ook verschillende merken om uit te kiezen, terwijl de overgevoelige mensen kunnen kiezen voor een hypoallergene variant.

Zoals met elke andere nagellak, zijn er drie soorten Shellac die toegepast worden op de nagel. De eerste laag is de
grondlaag, die de natuurlijke nagel beschermt en ervoor zorgt dat de andere lagen goed hechten. Nadat de basislaag is aangebracht, wordt een gekleurde nagellak toegepast. Dit is het punt waar vrouwen kunnen experimenteren met nieuwe, creatieve ideeën. Het manicuren is voltooid na het aanbrengen van de toplaag, dat bescherming biedt en de kleur eronder afschermt. Alle Shellac nagellakken zijn net zo eenvoudig in gebruik als gewone nagellakken, dus er zijn geen extra obstakels waar rekening mee gehouden hoeft te worden.

Merken

Shellac werd oorspronkelijk gemaakt door CND en er zijn diverse varianten in winkels en online verkrijgbaar die meestal worden geproduceerd door dit bedrijf. Aangezien Shellac steeds populairder wordt, zijn andere bedrijven ook ingestapt op deze trend en bieden ze hun eigen versies aan. Voor het kopen van deze nagellak is het de moeite waard de verschillende producten die verkrijgbaaar zijn goed te vergelijken.

Ingrediënten

In het verleden kon het gebruik van verschillende nagellaken nogal giftig zijn, en zelfs nu is het de moeite waard om de ingrediëntenlijst op het etiket goed te bestuderen. Kunststoffen en oplosmiddelen in nagellakken kunnen kankerverwekkend zijn en invloed hebben op de endocriene functie. De industriële oplosmiddelen die moeten worden vermeden omvatten aceton, tolueen, formaldehyde en ftalaten. Bijvoorbeeld, DBP, een gemeenschappelijke ftalaat, is wetenschappelijk bewezen ontwikkelingsstoornissen en reproductieve misvormingen te veroorzaken. Dit komt omdat deze stof vrije radicalen creëert in het lichaam en voor oxidatieve effecten zorgt. Nagellakken worden als veilig beschouwd als zij oplosmiddelvrij zijn en worden vervaardigd waterbasis. Het is gemakkelijk om te zien of een nagellak geen oplosmiddelen bevat, omdat oplosmiddelvrije poetsmiddelen geen geur hebben. Shellac nagellakken zijn vrij van DBP, tolueen en formaldehyde. Ze zijn ook hypoallergeen en daardoor geschikt voor gevoelige mensen.

Afwerkingen

Zoals met alle andere nagellakken, is Shellac verkrijgbaar in een reeks van afwerkingen. De term “afwerking” verwijst naar het uiterlijk van een nagel behandeld met Shellac nagellak. Parelmoer, romig en metalen zijn enkele van de populaire afwerkingen. De keuze van afwerking hangt vaak af van de gelegenheid waarvoor de Shellac wordt toegepast. Voor feesten en partijen, is een afwerking met glitter geschikt, terwijl eenvoudige, romige afwerkingen geschikt zijn tegen slijtage op het werk of thuis.

Accessoires voor de toepassing van Shellac

Een Shellac manicure kan worden gedaan door een nagelstylist in een salon, maar met de juiste accessoires is het eigenlijk ook eenvoudig thuis te doen. Hoewel de accessoires misschien op het begin aan de prijzig kant lijken, betaalt dit zich op den duur terug. Naast de basislaag, de kleurlak, en de toplaag, zijn er verschillende andere benodigdheden die nodig zijn voor de perfecte manicure. Deze omvatten een UV-lamp, remover wraps, en nagel- en nagelriemolie. Gelukkig kunnen deze vaak samen worden aangeschaft in een speciale Sellac set.

UV-lamp
Een UV-lamp is geschikt voor het toepassen van een Shellac manicure thuis een heeft een opening om de hand in te plaatsen. Dit diafragma moet breed genoeg om vier vingers naar binnen te steken. De nagel van de duim kan worden uitgehard nadat de andere nagels klaar zijn. Sommige UV lampen stralen een pieptoon uit wanneer de gewenste tijd is bereikt, en deze kan variabel worden ingesteld. UV-lampen zijn niet erg groot en kunnen gemakkelijk worden opgeslage. Sommige UV-lampen hebben speciale reflector systemen, welke zorgen voor het maximaliseren van de output voor snellere resultaten.

Remover Wraps

Remover wraps zijn een handige manier om de Shellac nagellak te verwijderen nadat de nagels zijn gegroeid of als de Shellac begint te vervagen. Het weken van de handen in aceton gedurende enkele minuten helpt de Shellac te verwijderen, maar is niet goed voor de nagels. Remover wraps daarentegen wikkel je rond de nagels en bevatten speciale ingrediënten die de nagels niet beschadigen. De ingrediënten kunnen per fabrikant verschillen, dus is het het beste om wraps te gebruiken die zijn gemaakt door hetzelfde bedrijf dat de Shellac nagellak heeft geproduceerd.

Nagel en Nagelriemolie

Nagel en nagelriem olie moet worden toegepast voor het doen van de Shellac manicure om de nagel in goede gezondheid te houden. Schellac fabrikanten bieden ook producten met schimmeldodende en antibacteriële ingrediënten, die het nageloppervlak voorbereiden op de manicure door deze te ontsmetten en te reinigen.

Conclusie

Shellac verbetert de stijl van iedere vrouw en beschermt ook de nagels tegen schade, dankzij de beschermende laag die het biedt. Indien verrijkt met vitaminen en mineralen, kan Shellac ook versterking van de nagels bieden. Aangezien deze vorm van nagellak duurzaam en sterk is gaat hij een tijdje mee. Schellac kan zijn glanzende uitstraling voor enkele weken behouden. Zoals met alle soorten manicure breng je eerst de basislaag aan, dan de kleur, en tenslotte de toplaag. Shellac nagellakken worden bij iedere laag uitgehard met een UV-lamp. Wanneer de manicure voltooid is, dienen de nagels worden behandeld met nagelolie. Ten slotte kan Shellac worden verwijderd met speciale remover wraps die de nagels niet beschadigen.

Bij het kopen van Shellac nagellak, kunnen vrouwen kiezen uit een scala aan merken en opties die passen bij hun persoonlijk behoeftes. De ingrediënten moeten ook worden overwogen, in het bijzonder in het geval van eventuele allergieën. Tolueen, DBP, formaldehyde en giftige bestanddelen dienen te worden vermeden. Met hoogwaardige producten en de juiste accessoires, is het mogelijk om een ​​salonachtige manicure thuis maken zonder de hoofdprijs te betalen.