Shellac Nagels

Bent je op zoek naar informatie over Shellac nagels? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de meestgestelde vragen omtrent Shellac nagels. Deze informatie is alles dat je nodig hebt om alles te weten over dit onderwerp en deze nagels thuis zelf te zetten.

Wat zijn Shellac nagels?

Shellac is de merknaam voor een nieuw, gepatenteerdnagel product gecreëerd door het merk Creative Nail Design. Het is een hybride, wat betekent dat de helft bestaat uit nagellak en de andere helft uit gel. Het product is dun en sterk genoeg om op dezelfde manier te worden toegepast als nagellak, maar het is uitgehard op een speciale wijze waardoor het een grote flexibiliteit en duurzaamheid heeft. Het heeft ook de ongelooflijke glans die alleen geassocieerd wordt met gelnagels.

Voor wie zijn Shellac nagels het meest geschikt?

Shellac is het meest geschikt voor mensen die hun natuurlijke nagels willen behouden. Eenmaal gezet ziet het resultaat er minimaal twee weken goed uit, vanaf dag 1 tot dag 14, maar zal het de nagelbedden niet beschadigen.

Voor wie zijn deze nagels het minst geschikt?

Voor iedereen die op zoek is naar nagelverlenging zijn dit type nagels ongeschikt. Je kunt Shellac nagels dus niet
gebruiken om een langere nagel te creëren. Ook is het niet geschikt voor personen met een zeer beschadigd nagelbed, of gescheurde nagels. Het is het beste op een corrigerende manicure toe te passen aals je toch per sé dit type nagels wilt zetten.

Hoe verschilt Shellac van normale nagellak?

Typische nagellak droogt door verdamping, wat betekent dat de manicure meestal pas na 2 tot 3 duur is uitgehard. Denk er eens over na – de meeste tijd wordt dus in beslag genomen vor het drogen van de nagels.

Shellac nagellak daarentegen droogt binnen enkele minuten met behulp van UV-licht. Je nagels zin dus helemaal droog tegen de tijd dat de manicure is, waardoor je veel tijd zult bestaren.

Daarnaast fungeert Shellac als een geplastificeerde coating, die met name is geschikt voor een langdurige glans.

Hoe verschilt Shellac van andere nepnagels?

Boren worden nooit gebruikt met Shellac, en verwijdering laat de nagels niet droog, gescheurd of dun achter. Voor de gezondheid zijn deze nagels dus een stuk beter dan kunstnagels en dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom het zo populair is.

Kun je nagels thuis zetten?

Nee, Shellac nagels mogen eigenlijk alleen door een erkende, opgeleide manicure aangebracht worden. Onjuiste gereedschappen of technieken zal een minder dan wenselijk resultaat met Shellac geven. Dat gezegd hebbende zijn er wel steeds meer vrouwen die thuis experimenteren. Ook zijn er speciale starter sets op die markt die claimen een bevredigend resultaat te leveren. De eerste reviews zijn uitmuntend, maar we raden het gebruik thuis vooralsnog af omdat er te veel mis kan gaan.

Is de UV-straling van de lamp gevaarlijk?

Het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied is helaas nog minimaal. Hoewel de meest artsen denken dat het risico bij standaardgebruik van het product (elke 2 – 3 weken) minimaal is, zijn er geen echte gegevens beschikbaar. Het is dus aan te raden om voor de zekerheid een zonnebrandcrème te gebruiken tijdens het drogen.

Kun je shellac nagels thuis verwijderen?

Ja, dat kan zeker. Dit vereist wel het gebruik van 100% aceton. Verwijdering thuis eenvoudig kan worden gedaan en duurt over het algemeen slechts een minuut of 10. Je kunt ze ook bij een nagelsalon laten verwijderen, maar dit is natuurlijk een stuk duurder.

Wat is er mis met traditionele kunstnagels?

Helemaal niets. Echter als je een voorstander bent van een goede nagelverzorging en een zo natuurlijk mogelijk manier van het aanbrengen van kunstnagels zijn Shellac nagels echt een verbetering ten opzicht van de traditionele nepnagels.

Hoewel ik houd van de creativiteit diie mogelijk gemaakt door gelnagels of acrylnagels, vind ik dat dit type kunstnagels te vaak wordt gebruikt om een ​​nagel probleem (dunne, gescheurde, of verkleurde nagels) te maskeren, terwijl eigenlijk een goede manicure beter op zijn plaats is. Aangezien Shellac de natuurlijke nagels minder zal aantasten is dit wat mij betreft dus de veel betere keuze.