OPI NAGELLAK

OPI Products is een nagellak fabrikant die is gevestig in North Hollywood, Californië. OPI, oorspronkelijk bekend onder de volledige naam Odontorium Products Inc., was een klein, tandheelkundig leveringsbedrijf dat in 1981 door George Schaeffer werd opgekocht. Kort na de overname van het bedrijf, werd Schaeffer vergezeld door Suzi Weiss-Fischmann, OPI’s Executive Vice President en artistiek directeur. Schaeffer en Weiss-Fischmann besloten om een nieuwe variant van acrylnagellak op de markt te brengen, die in korte tijd ongekend populair werd. In vergelijking met de op dat moment vekrijgbare lakken was de OPI nagellak van een superieure kwaliteit. Ook vandaag de dag staat OPI nog steeds bekend als een kwaliteitsmerk, en het is in Nederland één van de meest verkochte nagellak merken op de markt.

Verkrijgbare soorten OPI nagellak

OPI biedt een grote verscheidenheid aan verschillende nagellaken aan. Ze komen elk jaar met een nieuwe collectie op de markt en verbetreren. Enkele voorbeelden uit hun collecties en producten zijn:

 • OPI Many Colors. Deze traditionele nagellak is nog steeds erg populair bij zowel jongeren als ouderen. Door de uitstekende kwaliteit heeft en de grote verscheidenheid aan kleuren heeft dit product door de jaren heen meerdere prijzen gewonnen. Kortom, een absolute nagellak topper voor jong en oud!
 • Nicole by OPI. Glitterlak verkrijgbaar in diverse felle kleuren. Hieroor name geliefd bij jongeren en fans van nail art.
 • OPI Coca Cola Collectie. Unieke collectie nagellak in een aantal mooie en unieke kleuren. Op de markt gebracht in samenwerking met Coca-Cola, is deze topper in korte tijd uitgegroeid tot een van de best verkopende nagellaken van OPI.

Let op de echtheid!

Door de hogere prijs van OPI, zijn er helaas nogal wat neppe varianten op de markt. Bij aanschaf van deze nagellak dien je dus goed in de gaten te houden of je een echte versie hebt. Behalve de betrouwbaar van de leverancier is ook de prijs een goede indicatie van de echtheid. Helaas zeggen deze echter niet altijd alles. Vandaar dat we je ook aanraden om de volgende echtheidskenmerken goed te controleren. Zo weet je zeker dat je echte OPI nagellak in handen hebt!

De voorkant

Wanneer je kijkt naar de voorkant van de fles nagellak, die je aandacht besteden aan de volgende dingen. Kijk of het juiste lettertype is gebruikt en dat het goed is uitgelijnd, zonder scheve of slecht bedrukte letters. Vervalsers zijn namelijk niet altijd zorgvuldig of beschikken niet over goede kwaliteit bedrukkingsmaterialen. Een goede indicatie kan zijn om aan de onderkant te kijken. De letter L van ml is altijd bij echte OPI nagellakaltijd een hoofdletter en de letter ‘F’ in “Fl” is ook altijd een hoofdletter. Hetzelfde geldt voor Oz, de ‘O’ is altijd met een hoofdletter geschreven.

De Achterzijde

De achterzijde dient zowel het adresvan adres van het distributiecentrum in Nederland als het adres van OPI in de VS te bevatten. Ook moet er vier waarschuwingsborden te zien zijn, en altijd in de volgorde die je ziet in deze afbeelding. Indien dit niet het geval is, is je nagellak waarschijnlijk nep. Terug naar de winkel!

De label

Een echte OPI fles heeft altijd een label op de bodem van de fles, de enige uitzonderingen hierop zijn de miniflessen
nagellak van OPI. Ook is er altijd een dubbele, tweede laag, welke te zien is als de eerste wordt afgepeld. Het eerste label bevat informatie zoals de naam van het product, de productcode, barcode en de ‘Peel Here’ suggestie. Op de achterkant van het eerste label zult staan de ingrediënten vermeldt. De 2e label bevat de naam van het product en de code uitgelijnd in het centrum, en er is geen barcode te zien.

Serienummer

Echte OPI nagellak, opnieuw met uitzondering van de miniflessen hebben een serienummer gegraveerd aan de zijde tegenover de dop. Op het eerste gezicht is het moeilijk te vinden, maar ze moeten er zijn. Veel online verkopers zorgen ervoor dat het serienummer niet meer gelezen kan worden, maar dit betekent niet dat zij vals zijn. Zolang duidelijk is dat er een serienummer aanwezig is, is dat een kenmerk van echte nagellak van OPI.

OPI op de borstel

Echte OPI flessen hebben het logo op één zijde van de nagellak borstel. Het is niet zo merkbaar, maar als je de nagellak van de borstel veegt wordt deze zichtbaar. Is het logo niet aanwezig, dan heb je een nepperd in handen.

Stalen Kogels in de fles

Dit echtheidskenmerken is wat moeilijker te zien, maar elke fles dient twee stalen kogels te bevatten! Als er meer of
minder in zitten, is de nagellak gegarandeerd nep. Als de lak dik en ondoorzichtig, kan het moeilijk zijn om ze op te
merken, maar dit kun je oplossen door de fles te kantelen. Dan dienen de kogels namelijk duidelijk zichtbaar te worden.

Hopelijk heb je iets aan deze OPI nagellak informatie gehad. Op zoek naar andere bekende nagellak merken? Hieronder zie je een lijst van de meest populaire merken:

 • Essie nagellak
 • Essence nagellak
 • Opi nagellak
 • Koh nagellak
 • Herome nagellak
 • Rimmel nagellak
 • Daktarin nagellak
 • Ciate nagellak
 • China Glaze nagellak