Nepnagels

Nepnagels, ook bekend als kunstnagels zijn bedekkingen geplaatst over natuurlijke nagels als mode-accessoirs. Sommige kunstnagels poging het uiterlijk van echt nagels zo goed mogelijk na te bootsen, terwijl andere type nepnagels juist voor een unieke look zorgen. Kunstnagels kunnen worden gezet tijdens een manicure bij een nagelsalon. Helaas kan dit nogal duur zijn, waardoor veel mensen ze liever thuis zetten. Niet alleen is dit goedkoper, maar vaak heb je ook een

Soorten Nepnagels

Nepnagels worden meestal gezet met een acryllak of gellak, maar er zijn ook kunstnagels die worden gemaakt van zijde of glasvezel. Onze informatie over het verschil tussen de soorten nepnagels zullen je helpen een weloverwogen beslissing te maken over het het type dat het best voor jou geschikt is.

Acrylnagels

Bij acrynagels zijn er een paar verschillende opties mogelijk. Je kunt een speciale vloeistof en poeder combinatie
aanschaffen die ook wordt gebruikt door een professionele nagelstyliste, maar er zijn ook varianten beschikbaar die met een soort lijm worden aangebracht. Acrylnagels zijn het soort nepnagels waar de meeste mensen bekend mee zijn. Ze zijn al vele tientallen jaren populair en vrij makkelijk te zetten. De lak zal meegroeien met je nagels, waarna je deze na verloop van tijd zult moeten verwijderen. Deze kunstnagels vereisen een zwaar oplosmiddel om te verwijderen en zijn niet de gezondste keuze wat betreft de gezondheid van de nagel.

Gelnagels

Hoewel gelnagels pas onlangs in populariteit zijn toegenomen, bestaan ze al wat langer. Dit soort nepnagel is eigenlijk een speciale verf die je op je nagel aanbrengt en in je nagel trekt. Ze zijn natuurlijker en flexibeler dan acrylnagels. Vaak zijn er wel enkele lagen nodig om tot een goed resultaat te komen, en elke laag moet worden gedroogd nageldroger of onder UV-licht. Hoewel deze kunstnagels duurder dan acrylnagels, gaan ze vaak langer mee. Je echte nagels zullen ook doorgroeien, dus je kunt ze dragen totdat je echte nagels zijn uitgegroeid tot de gewenste lengte.

Zijde en Glasvezel Nagels

Zijde en glasvezel nagels zijn niet zo bekend, als de vorige soorten. Hun belangrijkste doel is om de nagel te beschermen terwijl en te versterken. Daarom kunnen ze alleen tijdelijk worden toegepast en zullen ze na enkele weken moeten worden vervangen.Je moet heel voorzichtig zijn tijdens het wassen omdat ze los kunnen raken. Dit type nepnagels is met name geschikt voor beginners die voor eerste keer kennis willen maken met dit onderwerp.

Kunstnagel Tips

Voor kunstnagels kun je acryllak of gellak kopen die op je nagels worden gelakt en uiteindelijk zullen opdrogen. Als
alternatief kunt je ervoor kiezen om nailextensions of nageltips te kopen. Deze zijn al voorgemaakt (meestal van acryl) en lijm je op je natuurlijke nagels. Je kunt kiezen soorten die al zijn gepolijst, waardoor leuke ontwerpen te verkrijgen zijn, of je kunt je nagels zelf schilderen. De kwaliteit kan sterk variëren, dus als je op zoek bent naar een duurzaam product, is het raadzaam om goed onderzoek te doen. Als je iets wilt voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft of een verjaardagsfeest, maakt de kwaliteit natuurlijk niet zoveel uit. Afhankelijk van het doel, het budget en de gewenste kwaliteit heb je dus een grote keuzevrijheid.

De grootte van de kunstnagel

Als je gebruik maakt gellak of acryl poeder, dan zul je geen zorgen hoeven te maken over de grootte van je nagels. Echter, als je nailextensions of nageltips koopt dien je zeker rekening te houden met de grootte. De meeste nagelsets zijn gelukkig verkrijgbaar in meerdere maten. Meet dus voor gebruik de lengte van je nagels goed op zodat je precies weet welke lengte kunstnagel het meest geschikt is voor jou.

Het selecteren van de vorm

Zodra je de nepnagels hebben gezet, is het tijd om te beslissen wat voor soort vorm die je graag wilt hebben. Sommige kunstnagels kunnen worden gekocht in de exacte vorm die je wenst, maar meestal komen ze in een lange, rechthoekige vorm die je vervolgens moet aanpassen naar de gewenste look. Hieronder zetten we de meest populaire vormen uiteen:

Ovaal

Ovale nepnagels zorgen voor een elegante vorm. Als je brede of smalle nagelbedden hebt, zullen ze je vingers er prachtig uitzien door het toevoegen van een sierlijke tip. Voor een perfect ovaal ontwerp, begin je met het invullen van de zijwanden, zodat de symmetrie perfect is.

Squoval

Een squoval vorm, of een vierkant ovaal, combineert de ovale vorm met een vierkant. Het is uitgegroeid tot een zeer
populaire nagelvorm. Om te beginnen, knip je de nagels in een vierkante vorm met kanten. Daarna knip je de randen in een ronde vorm. Deze vorm is moeilijk juist te krijgen, dus we raden je aan dit bij een professionele manicure te laten zetten of voorgevormde kunstnagels te kopen.

Vierkant

De vierkante vorm is een klassiek ontwerp dat het beste werkt als je een groot nagelbed hebt. Om een ??grote vierkante vorm te maken, begin je door te zorgen dat de zijkanten gelijk en loodrecht staan. Daarna kant je de randen in een rechte lijn af.

Rond

Een ronde vorm is perfect voor degenen die korte nagels willen, gaat vooral goed samen bij personen met een groot nagelbed. Je vormt ze door te beginnen aan de zijkanten en deze in een ronde vorm te knippen.

Amandel

Amandel nagels zijn de spitse, katklauw nagels die het meest populair met acrylnagels en nail art. Het verdunt en verlengt de vingers, waardoor ze met name populair zijn bij vrouwen met een wat hoger gewicht.

Het verwijderen van nepnagels

Als je je nepnagels niet meer ziet zitten is het mogelijk ze te verwijderen. Afhankelijk van het type kunstnagels die je
kiest, heb je een paar opties om ze veilig verwijderen. Je wilt ze er in ieder geval nooit zomaar vanaf trekken. Dit kan de nagelbedden beschadigen en veroorzaakt snijwonden en mogelijke infecties. Het verwijderen van acrylnagels doe je door ze ongeveer 15 minuten te weken in aceton of een nagellakremover. Nadat de lijm is losgemaakt, kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd zonder forceren of wrikken. Gelnagels kunnen ook worden verwijderd door middel van het weken in nagellakremover, hoewel ze slechts enkele minuten geweekt hoeven te worden.