Nail Art

Nail art is zowel een mode als een stijl voor de vingernagels en teennagels. Kunst voor de nagels is een natuurlijke
progressie van verkleden met kleding, schoenen, handtassen, accessoires, haar en make-up. Mode keuzes, waaronder nagels, geven een uiting van een goede gezondheid, rijkdom en esthetische sensibiliteit. Schone handen en getrimde nagels geven een signaal dat mensen goed voor zichzelf zorgen en biedt anderen dus een subtiele boodschap die bewust of onbewust voor een goede indruk zal zorgen.

Nail art zorgt dus voor een mooie upgrade aan handen en voeten en stuurt dus een sterk signaal dat de persoon die het toepast goed voor zichzelf zorgt. Om nail art goed toe te passen zijn wel altijd de juiste instrumenten nodig om de nagel voor te bereide, de basis nagellak laag goed aan te brengen en deze te eindigen met een mooie toplaag. Mensen kunnen nail art producten kopen bij een breed scala aan verschillende winkels en webshops. Bij het kopen van nail art is het echter wel belanrgijk dat consumenten kennis hebben over de verschillende soorten nail airt, gereedschappen en benodigdheden. Op deze pagina zul je er alles over lezen.

Overzicht van Nail Art

Nailart kan toegepast worden op vrijwe alle type nagels. Dit zijn zowel natuurlijke, acryl-, gel- als getrimde nagels.
Natuurlijke nagels zijn eigen nagels van de persoon zonder gellak of enige toevoegingen. Acryl nagels zijn populair en zijn beschikbaar als gehele bedekking of als nageltip. Ze worden gemaakt door het aanbrengen van een vloeibaar polymeer over de natuurlijke nagel. Gelnagels zijn polymeren en monomeren die op de nagel worden worden geborsteld of gespoten, en worden gedroogd met UV-licht of water. Kortom, welk type nagel je ook hebt, je kunt er altijd nail airt op toepassen. Het maakt verder ook niet of dit bij een nagelsalon of thuis is.

Voorbereiding van nail art

Het proces voor het maken van nail art is vrij eenvoudig, maar vereist enige praktische kennis, en een goede kwaliteit
gereedschap en benodigdheden. De eerste stap, net als bij elke vorm van kunst, is om het te creëren object (in dit geval dus de nagel) goed voor te bereiden. Hydrateer de handen en nagelriemen, trimmen van de cuticula van te voren goed met een moisturizer. Of je nu de voorbereiding doet met natuurlijke of kunstmatige nagels, de nagel moet ook van te voren goed getrimd en gevijld worden. Gebruik een cuticula stok om de nagelriemen te verhogen en het gebied voor nail art zodoende te vergroten. Het aanbrengen van de basislaag is de laatste stap bij de voorbereiding. Plaats hiervoor allereerst een nagelseparator, die meestal wordt gemaakt van schuim. Kies nu een kleur, een blanke lak, een neutrale kleur, of een speciale glitterlak voor de grondlaag. Twee basislagen hebben meestal de voorkeur omdat de nagel zal versterken. Na het aanbrengen van de basislaag dient de lak goed gedroogd te worden. Dit kan ongeveer 15 minuten in beslag nemen.

Aanbrengen van de nail art

Het aanbrengen van nail art gaat op de top van de grondlaag. Afhankelijk van de voorkeuren, kunnen mensen nagellak, stickers, klei, steentjes, en tape gebruiken. De mogelijke ontwerpen zijn vrijwel onbeperkt en omvatten strepen, stippen, luipaard print, grappige gezichten, en abstracte vormen. Na het aanbrengen van de nail art, wordt een toplaag van blanke lak aangebracht voor het afdichten en beschermen van het kunstwerk.

Gereedschap en benodigdheden

Om ontwerpen van hoge kwaliteit die esthetisch en duurzaam zijn te maken, kan de consument speciale gereedschappen en benodigdheden aanschaffen die specifiek zijn geschikt voor het maken van nail art. Terwijl het kiezen van een ontwerp en de voorbereiding van de nagel een belangrijk onderdeel is van de procedure, maken bepaalde instrumenten en materialen het werk gemakkelijker en leuker. Zo kunnen mensen speciale nagelpennen gebruiken waarmee uit de vrije hand tippen, strepen, en andere leuke vormen kunnen worden aangebracht. Een alternatief voor beginnelingen zijn voorgemaakt nagels waarbij het ontwerp al in zijn geheel is aangebracht.

Voorgemaakte ontwerpen

Nagel applicaties zijn vooraf gemaakte materialen die worden toegepast op het nageloppervlak, zoals een nail art sticker. Sommige zijn al voorzien van lijm om ze op de nagel te plakken, terwijl bij andere modellen een extern lijmbron nodig is. Consumenten kunnen kiezen tussen folie applicaties – dit zijn gekleurde dunne plakjes folie die erg mooi schijnen. Klei is een andere populair applicatie omdat het een architectonisch of 3D effect op de nagel kan bewerkstelligen. Klei komt in twee vormen: in een stick of gescheiden. Bij het kopen van de stick, moeten mensen een scheermesje gebruiken om dunne plakjes af te snijden. Tevens zijn er nail art stickers en tape beschikbaar, meestal in bundels van kleuren of ontwerpen. Mensen kunnen vrijwel elke klein object op hun nagel aanbrengen, zoals kralen, sieraden, of kristallen. Een andere vorm van een applicatie is een sjabloon of een blokkerend materiaal zoals tape. Tape aangebracht over de onderste helft van de nagel maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de bovenste helft te schilderen met een andere kleur. Wanneer de tape is verwijderd zal zo een zeer kunstzinnige nail art creatie te zien zijn.

Nagelstempels
Een andere populaire applicatie is een stempel. Er zijn een paar verschillende manieren om stempels toe te passen: met een patroonkit of met een stampende machine. De nagelstempel kit bevat verschillende patronen die worden toegevoerd voor extra ruimte. Het stempel wordt gedrukt op het nageloppervlak waarna het ontwerp van de stempel op de nagel zal worden overgebracht. Nagelstempel machines zijn er in een aantal verschillende varianten; sommige zijn handbediend terwijl anderen via het stopcontact of op batterijen werken. Bij een nagelstempelmachine wordt een ontwerp gekozen, de nagel wordt in de machine geplaatst, en vervolgens wordt het ontwerp op de nagel gestempeld.

Gereedschap
Om nail art te maken zijn verschillende instrumenten nuttig. Borstels komen in verschillende maten en vormen, zodat de nagelkunstenaar precies de juiste kwast kan kiezen om een gewenst ontwerp goed te schilderen. Borstels worden gemaakt met een verscheidenheid van materialen zoals natuurlijk en synthetisch haar. Als je pas begint met nail art raden we je aan om met een aantal verschillende borstels te oefenen zodat je na verloop een eigen voorkeur kunt ontwikkelen. Nagelpennen zijn ook erg handig in gebruik. Er zijn verschillende groottes penpunten die ook nog in verschillende kleuren komen, zodat je een ruime keuze hebt uit modellen. De puntjes op de pen worden gedompeld in de lak en toegepast op de nagel. Zo kun je eenvoudig stippen, strepen of een marmerenachtig effect op de nagels creëren.

Verschillende soorten nagellak

Consumenten kunnen uit verschillende soorten nagellak kiezen om nail art mogelijk te maken. Zo is er gellak verkrijgbaar, kunstlak, acryllak en nog vele andere varianten. Hiermee is het mogelijk om zowel een grondlaag als een basislaag aan te brenngen. Nagellak is verder beschikbaar in een breed scala kleuren en texturen met inbegrip van glitter nagellak. Verder kun je kiezen uit vloeibare of poederlak. De keuze is dus onbeperkt en zal je in staat stellen om vrijwel iedere nail art creatie op je nagels tot leven te brengen.