Nagelverzorging

Een goede nagelverzorging verbetert niet alleen het uiterlijk van je nagels, maar helpt ook om ze hygiënisch en gezond te houden. Hier zijn enkele tips om je nagels te verzorgen.

  1. Knip je nagels als ze te lang te worden. Per persoon zal de gewenste lengte verschillen, maar als ze echt te lang zijn kunnen ze breken en lelijke scheuren veroorzaken. Ook kun je andere personen of dieren pijn doen omdat lange nagels vaak scherp zijn.Wees extra voorzichtig met je teennagels omdat deze de hele dag worden blootgesteld aan beweging. Voor echte nagelverzorging, trim je je teennagels in een rechte lijn en niet op een gebogen wijze. Te lange teennagels kunnen uiteindelijk resulteren in teen verwondingen. Ook kunnen de nagels gaan ingroeien, wat erg veel pijn kan doen.
  2. Volg een goed dieet voor de nagels. Broze nages kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door ijzer tekortkomingen. Voedingsmiddelen rijk aan ijzerz zijn onder andere lever, rood vlees, vis, soja producten, bonen, linzen, volkoren vrood, spinazie, verse groenten, asperges, peterselie, gevogelte zoals kalkoen, noten, eierdooiers, droge vruchten zoals rozijnen , dadels en abrikozen. Eet veel van deze producten om je nagels gezond te houden.Bieten bevatten meestal meer calcium en vitamine D en deze vitamines zijn en mineralen zijn erg belangrijk voor de nagelgroei. Elke dag wat bietensap zal wonderen voor je nagelverzorgen doen. Verder is het aan te raden om extra melkproducten te nuttigen omdat deze ook een goede bron van calcium zijn.
  3. Gebruik wat trucjes en remedies om je nagels schoon te maken en vlekken te verwijderen.Knijp een el. vers geperst citroensap in een kopje lauw water en dompel je vingernagels of teennagels in deze oplossing voor enkele minuten. Maak ze daarna grondig schoon met warm water en breng wat vochtinbrengende crème aan. Dit is nuttig nagelverzorging tip om je nagels te ontdoen van lelijke vlekken.Een andere goede remedie voor je vinger- en teennagels is om ze te drenken mosterdolie voor 8-10 minuten. Wrijf de nagels langzaam en geleidelijk op zodat de circulatie van bloed zal toenemen. Als je dit elke dag toepast zullen je nagels binnen een week een prachtige glanzende tint ontwikkelen. Bij verharde nagels is het raadzaam om een warm en comfortabel olijfolie bad te nemen van 15-20 minuten. Je nagels zullen zo flexibeler worden en de vochtinbrengde eigenschappen van de olijfolie zorgen er tevens voor dat ze niet zo snel zullen scheuren.
  4. Masseer je nagels. Gebruik een watje gedrenkt in vers citroensap en spoel ze goed na. Door het volgen van dit soort procedures, zullen de vingernagels of teennagels steviger worden en gezonder uitzien.

Waarschuwingen om gezonde nagels te behouden

Vermijd nagelbijten! Het is zowel slecht voor je tanden als je nagels. Ook bevat het speeksel nagelverzwakkende enzymen. Zelfs als je niet bijt raden we je dus aan om de nagels uit je mond te houden.
Als je nagellak gebruikt, koop dan producten die vrij zijn van schadelijke stoffen. Bij het verwijderen van de lak gebruik je nagellakremover dat aceton en formaldehyde vrij is. Gebruik verder zo min mogelijk van deze middelen. Na verloop van tijd kunnen ze de natuurlijke structuur van je nagel aantasten en lelijke krassen veroorzaken.

Met de bovenstaande nagelverzorging tips zul je vanaf nu altijd gezonde nagels hebben. Pas ze dus zoveel mogelijk toe!