Nagelverharder

Een nagelverharder is een heldere lak die wordt toegepast op zachte, dunne nagels om ze te verharden en te voorkomen dat ze scheuren. Met behulp van een nagelverharder zal de keratine in je nagels sneller herstellen waardoor ze hun taaiheid en duurzaamheid behouden. Broze nagels zullen helaas niet profiteren van nagelverharders, en kunnen zelfs worden verergerd, omdat ze meer keratine connecters dan nodig bevatten. De meeste nagelverharders lijken op heldere nagellak en worden direct toegepast op de nagels, net als bij normale nagellak.

De meeste mensen gebruiken nagelversterkende producten, zoals verharders of hydratoren, in de hoop op sterkere, gezondere en beter uitziende nagels. Mensen met zwakke nagels hebben vaak moeite met de groei van hun nagels en kiezen dus vaak voor dit soort producten. Hoewel het toepassen van deze verharders de nagels niet sneller zal doen laten groeien, zullen ze de nagels beschermen en sterk maken waardoor ze langer kunnen groeien zonder dat er scheuren optreden.

Wanneer is een nagelverharder nodig?

Nagel versterkende producten zijn nodig bij nagels die zacht, zwak, of flexibel zijn. Als de uiteinden van de nagels kunnen worden gebogen, of als de nagelbedden gemakkelijk krassen, is een nagelverharder een ideale uitkomst. Deze situaties doen zich voor wanneer de keratine strengen die de nagel componeren niet stevig genoeg samen worden gehouden. Deze middelen zijn in staat de banden tussen de de keratine strengen te versterken, waardoor hardere, duurzamere nagels ontstaan.

Velen veronderstellen dat elke nagelbreuk het gevolg is van zwakke nagels, en dat een versterkend product moet worden toegepast. Broze nagel breken echter vaak omdat de keratine te strak bij elkaar wordt gehouden en de nagels dus juist te hard zijn. Het aanbrengen van een nagelverharder in deze situaties zal de broosheid dus niet oplossen en waarschijnlijk de schade alleen maar verergeren. In zulke gevallen is het raadzaam om voor een hydrator te kiezen of voor een speciale olie die de nagels zal hydrateren en soepeler maakt.

Over het algemeen worden nagel versterkende produten verkocht in normale nagellak flessen en lijken deze op een gewone blanke lak. Een dunne laag moet direct worden geschilderd op schone, droge, natuurlijke nagels. Dit dient enkele dagen per week te gebeuren, afhankelijk van de staat van de schade.Een nagelverharder mag niet worden gebruikt als deklaag op normale nagellakken en kunstnagels omdat het in direct contact met de natuurlijke nagel moet komen voor het beoogde doel. Het is echter aanvaardbaa om laag nagelverharder aan te brengen en daarover heen te lakken met een andere nagellak. Nagellak removers op basis van aceton moeten worden vermeden bij het gebruik van nagelverharders omdat ze nagels kunnen uitdrogen en ze broos kunnen maken.