Nagelstickers

De term nagelstickers kan verwijzen naar twee verschillende soorten kleine stickers die worden toegepast op de nagels. Het eerste type nagelsticker zijn stickers die worden geplakt op de nagel als decoratie. Deze zijn verkrijgbaar in vrijwel elk ontwerp, en worden direct op de natuurlijke of geverfde vingernagel of teennagel aangebracht. Het tweede type nagelsticker dienen als een soort gids bij de creatie van french manicure met witte nageltips.

Deze nagelstickers komen veelal in een halve maan vorm, en worden toegepast op de nagel onder het punt waar de witte nagellak zal worden geverfd. Elke nagellak kleur kan worden gebruikt, maar wit is de meest voorkomende. De nagel wordt vervolgens beschilderd boven de nagelsticker en de sticker kan vervolgens worden afgepeld, waardoor een perfecte gladde lijn met een uniforme uitstraling op de nagel zal achterblijven. Deze nagelstickers zijn vooral handig voor degenen die thuis een manicure willen toepaasen, maar het moeilijk vinden om een ​​rechte lijn te schilderen over de punt van de nagel.

Nagelsticker Varianten

Een meer voorkomende vorm van de nagelsticker is de decoratieve sticker. Deze worden gebruikt om een ​​klein beeld op elke afzonderlijke nagel te plaatsen; met kan dit doen met een enkele sticker of meerdere tegelijk. Deze varianten komen in vrijwel denkbaar ontwerp, en kunnen zowel worden aangeschaft bij winkels alswel bij webshops online. Met name op het internet is de keuze enorm en kun je zijn er tal van vormen beschikbaar, zoals harten of sterren, bloemen, stripfiguren of vakantie thema’s, om er maar een paar te noemen.

Wanneer nagelstickers worden geplaatst, is het meestal een goed idee om eerst een ​​dunne laag nagellak op de nagel aan te brengen om zodoende het oppervlak goed glad en egaal te houden. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de stickers beter hechten, maar ze gaan op die manier ook langer mee en gaan tevens naadloos samen met de manicure. Sommige soorten nagelstickers komen in een klein edelsteen of kristal ontwerp. Hierbij mag geen nagellak worden toegepas maar aangezien ze meestal zijn gemaakt van sterk klevende lijm plakken ze erg goed en is dit dus geen probleem.

Vaak is het slim om meerdere nagelstickers tegelijk te kopen. Zo heb je een ruime keuze en kun je leuk experimenteren en meteen overstappen op een nieuw ontwerp als het oude je niet meer bevalt. Nagelstickers kunnen worden toegepast op vrijwel ieder type nagel. Schone of gelakte nagels, natuurlijke of kunstnagels, en kunnen meestal gemakkelijk worden verwijderd met nagellak remover. Om flair en stijl toe te voegen aan de nagels, zijn dit soort stickers dus een uitstekende, eenvoudige en goedkope keuze.