Nagellak Tips

Het lakken van nagels is voor sommigen als een tweede natuur. Andere beginnen er pas mee, of vinden het nog steeds moeilijk. Vandaar dat we de beste nagellak tips hebben verzameld, zodat je nooit meer moeite zal hebben met nagels lakken!

1. Drie stappen zijn alles dat nodig is. Als je bezig bent met het lakken van je nagels, is het het beste als je dit doet in 3 stappen. Ten eerste start je door de borstel in de fles nagellak te dompelen en een fatsoenlijke hoeveelheid nagellak op de borstel te aanbrengen. Je wit verder dat de lak de meerderheid van het werk doet. Je laat de nagellak dus uitlopen over de nagel en begeleidt deze als het ware met de borstel. Beginnend bij de basis van je nagel, verplaatst je borstel naar links, dan naar rechts, en dan naar het midden.

2. Gebruik altijd basislak. Het zal je wat extra tijd kosten, maar het geeft de gekleurde nagellak een goede basis waar het zich goed aan kan hechten. Tevens zorgt het ervoor dat de nagellak enkele dagen lange meegaat en verder voorkomt het lelijke vlekken op je nagels.

3. Herbruik je oude borstel om de randen van je nagels in orde te brengen. We hebben allemaal weleens gekleurd buiten de lijnen, maar als je het dit doet met nagellak, wil je dit zo snel mogelijk corrigeren. Een oude borstel dompel je dus in nagellak remover en veeg je rond het nagelbed om zo de randen goed op te schonen.

4. Vind de juiste witkleur. Witte nagellak is op dit moment erg populair. Veel vrouwen maken er gebruik van, maar er zijn verschillende wittinten die allemaal voor een andere look zorgen. Bij het kiezen van witte nagellak moet je opletten dat de formule dik en romig is, zodat deze zich niet te snel verspreidt en goed zal hechten aan het nageloppervlak. Om ervoor te zorgen dat het mengsel egaal is , neem je de borstel en veeg je deze tegen de binnenkant richting de bovenkant van de fles. Als de lak is ondoorzichting is tegen de binnenkant van de fles, is het niet genoeg gepigmenteerd.
5. Blijf weg van sneldrogende nagellak. Deze droogt namelijk te snel en kan erg moeilijk te verwijderen zijn.

6. Gebruik nagelriemolie. Deze olie hydrateert je nagels direct na het aanbrengen van nagellak en zal zorgen dat ze soepel en gezond blijven. Tevens helpt het tegen uitdroging.

7. Houd je handen onder koud water na het lakken. Je handen onder koud water houden of je vingertoppen dompelen in ijswater zorgt voor een snellere droging.

8. Maak je neon nagellak nog feller. Om je neon nagellak nog helderder te krijgen, breng dan een witte of een
ondoorzichtige basislaag aan. Neon nagellak heeft namelijk de neiging om doorzichtig te zijn, dus het aanbrengen van een basislaag zorgt ervoor dat deze beter zal stralen.

9. Breng dunne – geen dikke – lagen nagellak aan. Elke keer als je je nagels gaat laten is het raadzaam om minimaal drie dunne lagen aan te brengen. Dit zorgt voor een snellere droging en helpt de laag mooi strak te houden.

10. Bewaar de lak op een koele, droge en donkere plaats, zoals de koelkast. Het opslaan van de nagellak in de koelkast helpt de formule om langer houdbaar te maken. Warmte en zonlicht kan de dikte en de kleur van de lak namelijk veranderen.

11. Verdun te dikke nagellak met thinner. Thinner kun je online kopen of bij de nagelsalon en zorgt dat bijvoorbeeld gellak beter is uit te smeren. Tevens zal dit zorgen voor een snellere opdroging en dus minder verspilde tijd.

12. Schud nooit je nagellak. In plaats daarvan rol je deze heen en weer tussen je twee handen, waarbij de fles verticaal wordt gehouden. Dit zorgt ervoor dat er geen luchtbellen in de lak of op je nagels tijdens het aanbrengen komen.
13. Knip nooit je nagelriemen. Dit is niet gezond en kan ervoor zorgen dat ze onherstelbaar beschadigd raken.

14. Verwijder alleen de velletjes bij een hangnagel. Dit is de enige keer dat je moet grijpen naar een cuticula kniptang.
Losse velletjes zijn onvermijdelijk, zelfs als je moisturizer vaak gebruik, en helaas is de enige manier om je ervan te
ontdoen door hen weg te knippen.

15. Blijf uit de buurt van warm water. Warm water is namelijk de natuurlijke vijand van nagellak en zal zorgen dat ze minder lang meegaat.

16. Gebruik acetonvrije nagellak remover waar mogelijk. Removers zonder aceton drogen de nagel niet zo uit, dus als je een probleem met peeling of droge nagels hebt wil je een acetonvrije formule gebruiken.

17. Ga voor glitter. Glitter nagellak of gellak zorgt voor prachtige glanzende nagels die erg zullen opvallen.

18. Gebruik een watje of katoenen bal om nagellak te verwijderen. Sommige varianten kunnen namelijk erg moeilijk zijn om van je nagel af te krijgen. Om die reden week je een katoenen bal in aceton, wrijf je deze over elke nagel en laat je deze enkele minuten goed inwerken.

19. Gebruik altijd een toplaag. Als je deze toepast, veeg je altijd tot het uiterste puntje van je nagel. Op die manier zal de gehele nagel goed bedekt worden en kun je zo lang mogelijk genieten van je creatie.