Nageldroger

Op zoek naar een nageldroger? Op deze pagina geven we je alle informatie die je nodig hebt voor deze apparaten voor het drogen van je nagels!

Natte nagels kunnen een lange tijd nodig hebben om te drogen. Dit kan een moeizaam proces zijn, waardoor de nagels gevoelig worden voor vegen, vlekken en uitslag. Uren van hard werken voor het creëren van de perfecte manicure kunnen zodoende in een handomdraai worden geruïneerd. Op dat moment rest niets anders dan de nagellak te verwijderen en het gehele proces opnieuw te beginnen. Maar gelukkig is het met een nageldroger mogelijk om snel en efficiënt droge nagels te krijgen, vlekken en strepen te voorkomen en de wachttijd sterk verminder te verminderen. Nagels zijn eindelijk droog in een kwestie van minuten, wat natuurlijk ideaal is voor mensen nail art toepassen of meerdere lagen nodig hebben. Nagelsalons gebruiken nageldrogers om meer afspraken in dezelfde tijd te plannen en een snellere service aan klanten aan te bieden. Professionele nageldrogers die geschikt zijn voor thuisgebruik kunnen gelukkig ook online voor een betaalbare prijs worden gevonden.

Verschillende soorten nageldrogers

Er zijn verschillende soorten nageldrogers op de markt. Afhankelijk van het feit of de droger gebruikt wordt voor
persoonlijk of professioneel gebruik zijn er meedere opties beschikbaar. Hieronder zie je de belangrijkste soorten, evenals hun voordelen:

Draagbare Nageldroger

Geschikt voor: thuisgebruik

Een draagbare nageldroger is meestal een luchtdroger, wat ideaal is voor persoonlijk gebruik. Draagbare nageldrogers zijn meestal vervaardigd uit kunststof zijn dus licht en gemakkelijk te gebruiken. Deze drogers werken over het algemeen op batterijen en werken door koele lucht op de nagels te blazen. Hierdoor drogen ze geleidelijk blijft de nagellak goed zitten.

UV lamp (gelnagel) drogers

Geschikt voor: professioneel gebruik

Deze UV lamp drogers worden veelal gebruikt in nagelsalons en zijn verkrijgbaar in diverse wattages (of vermogen)
afhankelijk het type lak en de specifieke wensen. Hoe hoger het wattage, hoe meer vermogen het apparaat zal hebben. UV lamp drogers maken gebruik van hete lucht of UV-stralen (black licht) en zijn in staat natte nagels snel te drogen. De UV- straling kan de nagels dus veel sneller drogen dan apparaten die alleen met lucht werken. Ze kunnen meestal worden aangepast aan om koele lucht te blazen voor het toepassen van een natuurlijke manicure en warme lucht voor kunstnagels. Het is mogelijk om enkele of dubbele (voor één of beide handen tegelijk) UV nageldrogers te kopen.

LED lamp nageldrogers

Geschikt voor: professioneel of thuisgebruik

LED lamp nageldrogers zijn algemeen het duurste type nageldroger, maar ze werken efficiënter en zijn beter voor het milieu. Elke droger gaat ongeveer 50.000 uur mee, zodat de lampen nooit hoeven te worden vervangen. Echter, LED lamp drogers moet gewoonlijk worden gebruikt met LED geharde gel nagellak, die duur kunnen zijn en meestal beschikbaar zijn in een beperkt aantal kleuren.

Voordelen van een nageldroger

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een nageldroger buiten het drogen van de nagels zelf. Deze voordelen omvatten:

  • Snellere droogtijd – je hoeft niet te wachten om de nagels op een natuurlijke wijze te drogen, wat vaak erg lang kan duren.
  • Snellere afwerking – als je het gebruikt bij het aanbrengen van meerdere lagen nagellak (zoals een basislaag en toplaag), zal iedere laag sneller drogen waardoor de afwerking ook sneller zal verlopen.
  • Efficiënter voor salon gebruik – nagelsalons kunnen meer klanten in dezelfde tijd behandelen en dus meer afspraken inplannen.
  • De mogelijkheid om ook Shellac nagellak te drogen.
  • Minder risico van lelijke vegen, vlekken en bedorven nagels. Omdat een nageldroger zorgt dat de nagel snel droogt, is er minder kans op deze vervelende gevolgen.

Nageldrogers voor thuisgebruik

Veel mensen kopen nageldrogers gebruiken voor thuis gebruik. In plaats van urenlang te wachten tot nagels op natuurlijke wijze drogen, wat tijdrovend kan zijn, zorgen ze ervoor dat je manicure in recordtijd zal verlopen. Nagel drogers ontworpen voor thuisgebruik zijn doorgaans koele luchtdrogers, die werken door het blazen van koele lucht op de nagel, waardoor de vochtige nagellak snel en efficiënt verhardt. Afhankelijk van het budget, is het mogelijk om ofwel een nageldroger die nagels één voor droogt één droogt aan te schaffen of voor een variant te kiezen waarbij de gehele hand gelijktijdig kan worden gedroogd.

Nageldrogers ontworpen voor persoonlijk gebruik hebben meestal een laag wattage en worden gevoed door batterijen. Dit maakt ze ideaal voor op reis maar zorgen uiteindelijk voor meer kosten en verspilling van tijd dan bij het gebruik van een professionele nageldroger. De batterijen moeten namelijk regelmatig vervangen worden wat uiteindelijk een duur grapje kan worden. Echter, draagbare en persoonlijke nageldrogers zijn zeer populair vanwege hun lage kosten – online kunnen ze al voor minder dan €10 worden aangeschaft.

Nageldrogers voor professioneel gebruik

Nagelsalons zoek meestal op zoek naar een snelle en efficiënte manier om de nagels van hun klanten te drogen en investeren dan ook meestal in een UV-droger, die over het algemeen de optie heeft om te schakelen tussen koude of warme lucht en UV- stralen. Dit zorgt voor een grote vermindering van de droogtijd. UV nagel drogers zijn ideaal voor de genezing van gel nagels en het drogen van Shellac, met name de drogers met een hoger wattage.

Salons kan er tevens voor voor kiezen om een ​​beetje meer geld te investeren in een LED nageldroger – deze droogt nagels in de helft van de tijd van een UV-droger, maar zijn moeilijker te vinden en veel duurder. De lampen hoeven nooit te worden vervangen in een LED droger, wat salons geld bespaart op de lange termijn. LED drogers zijn ook milieuvriendelijker.

Hoe werkzen ze?

UV lamp nageldrogers zijn ideaal voor het drogen van zowel natuurlijke als gelnagels. Ze werken door het uitzenden van UV stralen op de nagel, doden bacteriën en drogen de nagel veel sneller dan met lucht alleen. UV nageldrogers zijn ideaal voor het drogen van kunstnagels, zoals gel nagels, die anders een droogtijd van 30 minuten hebben. Sommige professionals beweren dat het gebruik van een UV-droger de kunstmatige nagel harder maakt en de nagels minder gevoelig wordt voor vervelende bijwerkingen. Dit is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Welke nageldroger kopen?

De juiste nageldroger die je koopt is afhankelijk waarvoor het apparaat zal worden gebruikt. Voor persoonlijk gebruik op een onregelmatige basis, is een draagbare, op batterijen werkende nageldroger uitstekend geschikt. Voor degenen die vrijwel altijd hun nagels thuis lakken, is het zinvol om een ​​netvoeding nageldroger te gebruiken in plaats van te vertrouwen op een model die batterijen gebruikt.

Salons die gaan kiezen voor een nageldroger moeten rekening houden met hun budget en het aantal klanten. Kiezen voor een twee handendroger zal wachttijden versnellen, waardoor het mogelijk meer afspraken in te plannen. Voor de kleinere salons is dit echter vaak overkill. Een UV-lamp nagel droger is ideaal voor het drogen van kunstmatige en gelnagels want het maakt afspraken sneller en efficiënter, waardoor salons meer klanten op een dag kunnen verwerken.

De prijs van UV drogers varieert sterk, door van te voren goed de prijzen te vergelijken kunnen drogers tegen een
schappelijke prijs worden aangeschaft. LED nagel drogers kunnen moeilijk te vinden, maar bij professionele leveranciers zijn ze vrijwel altijd te verkrijgen.

Welke wattage is het beste?

Voor salon gebruik, is een 36 of 54 watt nageldroger de beste optie. Veel gel- en kunstnagels, zullen niet goed drogen bij een lager wattage. De goedkopere 9 watt eenheden beschikken simpelweg gewoon niet over het nodige vermogen om de meeste gel en kunstnagels te drogen in een snelle tijd. Een 36 of 54 watt nageldroger je ook toestaan ​​Shellac te drogen. Hiervoor is ten alle tijden een droger nodig met niet minder dan 36 watt aan vermogen.

Hopelijk heeft dit overzicht je kunnen helpen om de juiste nageldroger aan te schaffen. Heb je echter nog vragen of
aanvullingen? Dan kun je contact met ons opnemen en helpen we je graag verder.