Mooie Nagels

Je hoeft niet een nagelsalon te bezoeken om op een regelmatige basis mooie nagels te hebben. De combinatie van een goed uitgebalanceerd dieet, een doordacht schoonheidsregime en goede persoonlijke hygiëne kunnen je prachtige nagels bezorgen tegen een fractie van de kosten van een professionele nagelbehandeling.

Hoe krijg ik mooie nagels?

Gebruik moisturizer

Waarschijnlijk wrijf je al iedere dag lotion of olie in je handen om deze strak en elastisch te houden. In het vervolg kun je deze ook aanbrengen op je nagels en nagelriemen. Regelmatig wassen van de handen of het gebruik van een poetsmiddel kunnen je nagels namelijk snel dus probeer ze te hydrateren na iedere wasbeurt. Ook kokosolie is uitstekend voor het verkrijgen van mooie nagels en nagelbedden.

Zorg goed voor je nagelriemen

Voorkomen dat je nagelriemen getrimd worden tijdens een manicure. Nagelriemen zijn bedoeld als een ??barrière voor bacteriën, en in ze snijden kan leiden tot pijnlijke infecties. Bevochtig ze en duw ze terug met een nagelriem stok, en trim ze allen bij dode stukken huid. Als je toch van plan bent om een conventionele manicure gedaan te ondergaan, bescherm je nagelriemen dan in ieder geval door ze vooraf deppen in olijfolie of amandelolie vooraf. Dit helpt ze beschermen en zorgt ervoor dat viezigheid geen kans krijgt.

Vermijd het gebruik van agressieve nagellak

Nagellak bevat soms zeer giftige chemicaliën zoals tolueen, dibutylftalaat, dimethyl en diethyl ftalaten, kamfer en
formaldehyde. Gelukkig gebruiken kwalitatieve bedrijven zoals OPI, Orly, Sally Hansen en Revlon alleen lakken die geen schadelijke stoffen bevatten. We raden je aan om voor gebruik op zijn minst het etiket zorgvuldig te bestuderen zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Mocht je toch echt het budget niet hebben om duurdere en veiligere nagellaken aan te schaffen, dan is het raadzaam om de vorige twee stappen nog vaker te herhalen.

Gebruik nagellakremovers spaarzaam

Als je ook zo’n fan bent van nagels lakken ontkom je er simpelweg niet aan. Elke paar weken zul je nagellakremover moeten gebruiken om de oude laag te verwijderen. We raden je echter toch aan om dit zo spaarzaam mogelijk te doen. Ook hierbij geldt dat je het best kunt kiezen voor een verwijderaar die zo weinig mogelijk schadelijke stoffen bevat.

Polijst je nagels in plaats van ze te lakken

Het is misschien niet zo luxues of opvallend als het lakken van nagels, maar polijsten kan ook voor zeer mooie nagels
zorgen. Neem de tijd om ze eerst goed te knippen, maak ze goed schoon en polijst ze prachtig op. Jezult aangenaam verrast zijn hoe goed gepolijste nagels eruit kunnen zien, ondanks dat ze volledig “naturel” zijn. Doe het echter zeer zorgvuldig en neem de tijd omdat te hardhandig polijsten je nagels kan verzwakken. Polijst altijd vanaf de buitenrand van de nagel naar binnen.

Eet gezond

Dieet is zeer belangrijk voor het behoud van mooie, gezonde nagels. Eiwitten zijn essentieel, evenals omega-3 vetzuren. Het eten van voedingsmiddelen met vitamine B vermindert broosheid; zink ontdoet de nagel van lelijke witte vlekken; ijzer voorkomt oneffenheden; calcium houdt ze sterk; en vitamine A en C voorkomen lelijke inkepingen. Je moet dus goed en gevarieerd eten om al deze vitamines voldoende binnen te krijgen. Drink verder veel water om goed gehydrateerd te blijven.