Goedkope Nagellak

Laat je budget het niet toe om dure merken aan te schaffen? Dan is goedkope nagellak wellicht iets voor jou. Terwijl
nagellak nu toe is gebleken vrijwel “crisisproof” te zijn en nog steeds in populariteit toeneemt, blijft het triest dat het
een ongelofelijk dure hobby kan zijn. Ongeacht hoeveel nagellak je op dit moment bezit, er is altijd dat verlangen om na een tijdje weer dat nieuwe flesje te kopen. Veel mensen die hun nagels lakken worden ten onrechte geleid door de gedachte dat een hogere prijs ook gelijk een beter product betekent, of dat merknamen altijd betere kwaliteit leveren. Echter als je weet waar je op moet letten en goed onderzoek doet is het zeker mogelijk om goedkope nagellak van een hoge kwaliteit te kopen. Hieronder leggen we precies uit hoe je dit doet.

Stappen bij het kopen van voordelige nagellak

Houdt rekening met de essentie. Hoewel het in bepaalde mate waar is dat duurdere nagellak er over het algemeen beter uitzien en langer blijven zitten, zijn er altijd uitzonderingen, en vrijwel elke lak kan er prachtig uitzien en lang blijven zitten als je een goede toplaag en basislaag combo gebruikt. Doe voor de aanschaf wat onderzoek om te bepalen welke producten je zou willen kopen. Bij toplagen kunt je bijvoorbeeld kiezen tussen een glanzende of matte afwerking en is het raadzaam om rekening te houden met de droogtijd als een belangrijke aankoop. Bij de basislaag zijn er varianten te koop die speciaal zijn ontworpen om de nagel te versterken, gezond te houden of deze te helpen groeien. Online reviews en forums kunnen een waardevol hulpmiddel zijn bij het maken van deze beslissing, en je kunt ook eens voor advies vragen bij lokale cosmetica winkels. Zelfs als het prijskaartje uiteindelijk iets duurder is als je had verwacht, dan is dit geen reden om je zorgen te maken. Een kwalitatieve goedkope nagellak is namelijk stukken beter dan een variant die nog goedkoper is, maar waar je uiteindelijk alleen maar ontevreden over bent.
Zorg voor de goede mindset. Als je een slimme nagellak shopper wilt zijn, zijn er enkele psychologische valkuilen die je moet proberen te voorkomen.

 

Brand Loyalty: Zelfs als je begint met een bepaald merk nagellak en vindt dat de beschikbare kleuren prachtig zijn, is het raadzaam om te bedenken dat er zoveel merken en varianten op de markt zijn dat er altijd wel een goedkoper alternatief te vinden is. Vooral als je al loyaal bent geworden ten opzichte van een duurder merk, open je je ogen en kijk je rond. Wil je tien euro te besteden om een kleur van jouw favoriete merk aan te schaffen, of kies je voor de kleur die bijna identiek is en maar 2 euro kost?

Merknamen: Als je dure merkkleding draargt weet iedereen wat het merk is en zul je er rijk en trendy uitzien. Hetzelfde voor andere accessoires. Ondanks wat de merken je proberen te doen geloven, maakt dit bij nagellak helemaal niets uit. De meeste mensen zijn niet van plan om je nagels van dichtbij te bekijken en te bepalen of je een goedkope of een dure merk nagellak draagt. Zodra de nagellak uit het flesje is, is dit dus (uitgezonderd de kwaliteit) voor elk merk of prijs hetzelfde.

 

Impulsaankopen: Zoals met alles wat je tegenkomt tijdens het winkelen, is er altijd de mogelijkheid dat je naar een specifieke kleur op zoekt bent en uiteindelijk met 20 flesjes de winkel verlaat. Zelfs als je iets ziet dat er cool en
anders uitziet, moet je eraan denken dat je toch niet alle kleuren tegelijk kunt gebruiken en het slimmer is om een
goedkope nagellak te kopen en op een later moment terug te komen als je een andere kleur of variant wilt hebben.

Nagellak Blogs: Het internet staat vol van blogs gewijd aan niets anders dan foto’s van verschillende kleuren nagellak. Het is gemakkelijk deze te lezen en met een opsomming te komen van tientallen nagellaks die je zou willen kopen. Echter, als je ze opzoekt, zul je ontdekken dat ze duur zijn, stopgezet, of van fabrikanten komen die niet geheel betrouwbaar zijn. Er is op zich niets mis met je goed in te lezen, maar laat je niet gek maken door de vele verschillende opties.

Rages: Zoals met alles in de modewereld, zijn er rages en trends in nagellak die komen en gaan. Enkele recente bevatten neon nagellak en magnetische nagellak. Het maakt niet uit hoe cool iets eruit ziet, denk twee keer na voordat je hoofd wordt overgehaald en je weer onnodig teveel producten koopt. Koop gewoon een flesje nagellak en bekijk hoe deze je bevalt. Vaak heb je niet eens de tijd om deze op te maken eer de rage alweer is overgewaaid.

Kijk naar aanbiedingen. Vooral bij drogisterij merken, kun je de enorm besparen als je de tijd neemt om aanbiedingen door te nemen. Vaak komen kortingen voor van meer dan 50%, waardoor je ontzettend goedkoop uit bent in vergelijking met de reguliere prijs. Hierbij geldt echter ook dat je je niet gek moet laten maken en maar onbeperkt inslaat omdat de nagellak toch zo voordelig is. Er zijn meer dan voldoende aanbiedingen door het jaar om terughoudend te zijn.

Bewaar je nagellak goed om het zo lang mogelijk mee te laten gaan. Je moet altijd zorgen dat de deksel goed gesloten is en de flessen rechtop staan opgeslagen. Doe dit altijd op een koele en droge plaats. Als je merkt dat de nagellak na verloop van tijd is verdikt kun je een overwegen om een een flesje nagellak dunner (verkrijgbaar bij de meeste cosmetica winkels en online) aan te schaffen in plaats van meteen een nieuwe nagellak te kopen.

Goedkope Nagellak Tips

Zodra je je realiseert dat je een beetje een nagellak verslaving hebt, kan het nuttig zijn om te gaan zitten en op te
schrijven welke kleuren je echt grag zou willen hebben. Let hierbij niet op de merken, maar schrijf een lijst met zo
specifiek mogelijk kleuren of varianten op. Als je eenmaal een lijst hebt samengesteld kijk je of er producten zijn die op dat moment goedkoop kunnen worden gekocht. Is dit niet het geval, dan wacht je een tijdje tot ze in de aanbieding komen.

Als je houdt van nail art, kan dan eens naar het gebruik van acryl nagellak in plaats van nagellak. Acryl nagellak is
namelijk goedkoper, komt in grotere flessen, is makkelijker om mee te werken, en geeft je veel meer controle over kleine details en het mengen van kleuren. Als je besluit om te lakken met acrylverf, breng dan eerst een basislaag en ten minste één basiskleur aan, top dit af met een goede toplaag.

Soms kun je naar een nagelsalon gaan en vragen voor een halflege fles van een dure nagellak voor een gereduceerde prijs. Soms worden ze niet meer gebruikt door de salon, en dit kan dan ook een geweldige manier zijn om duurdere merken voor echt goede prijzen te krijgen.

Controleer of de nagellak die je koopt vrij zijn van schadelijke stoffen. Over het algemeen zijn dit tolueen, formaldehyde en DBP (dibutylftalaat). Sommige goedkopere en minder bekende nagellakken maken nog steeds gebruikvan deze chemicaliën, welke niet goed zijn voor je nagels. In geval van twijfel, raden we je aan om dat goedkoper merk nagellak toch maar niet aan te schaffen. De meeste nagellakken vermelden hetzij op de verpakking of merk website dat ze zijn grote 3 gratis als ze zijn. Pas op voor oplichting als je nagellak bestelt op het internet. Als een prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk ook zo, en ben je beter af door alleen maar voor betrouwbare verkopers te kiezen.