Gelnagels Zetten

Het zetten van gelnagels is in principe eenvoudig zelf thuis uit te voeren, maar je moet wel precies weten waar je mee
bezig bent. Begin je zomaar zonder dat je je goed hebt ingelezen dan is de kans groot dat alles zal mislukken en in het
ergste geval je nagels zelf ernstig beschadigd zullen raken. Gelukkig ben je bij ons aan het juiste adres om alle te lezen over het gelnagels zetten.

Gelnagels bieden dezelfde look als acrylnagels, maar stoten niet dezelfde sterke geur uit. De toepassing duurt echter wel langer en de kans op nagelschade is een stuk kleiner. Veel mensen die graag gelnagels gezet willen hebben schrikken echter wanneer ze de dure prijzen horen die nagelsalons durven te vragen. Als een betaalbaar alternatief is het gelukkig mogelijk om doe-het-zelf gelnagel kits te kopen waarmee je thuis of een professionele manier gelnagels kunt zetten. Deze sets bevatten alles wat je nodig hebt: van de nagellak tot de borstels en de UV-lamp die nodig is om de gellak te laten drogen. Bij toepassing van gelnagels thuis is het wel van belang om je goed voor te bereiden en je aan de stappen te houden zodat niets mis zal gaan. Hieronder lees je de precieze stappen die je dient te volgen.

Reinig de nagels goed

Om de nagels goed voor te bereiden is het raadzaam om ofwel een bezoek te brengen aan een professionele salon voor een basis manicure of door je nagels zelf goed te reinigen. Verzamel hiervoor alle benodigde producten, met inbegrip van nagellak remover, watten en een nagelvijl.

Verwijder oude nagellak

Als je nog oude nagellak op je nagels hebt zitten, giet je wat nagellak remover over een papieren doek of wat watjes.
Plaats deze daarna op de nagels en druk deze enkele seconden goed aan, zodat de remover over de gehele nagel verspreid is. Wrijf daarna het geheel zachtjes uit om zodoende de oude nagellak goed te verwijdern. Als je gebruikt maakt van acryl of gelnagels gebruik je aceton om deze te verwijderen.

Voorbereiden van de nagels

Knip nu de nagels op de gewenste lengte en gebruik zonodig een nagelvijl om vervolgens de nagel helemaal egaal te vijlen en de randen in een mooie ronde vorm te brengen. Vervolgens week je je vingers in warm water gedurende minstens 10 minuten om de opperhuid en de nagelriemen te verzachten. Duw de nagelriemen goed terug zodat ze niet uitsteken. Als de nagelriemen niet gemakkelijk te verplaatsen zijn, laat je ze nog even wat langer weken. Verzorg, was en droog hierna zorgvuldig je handen.

Vingernagels bevatten natuurlijke vochtinbrengende stoffen die ze van een gezonde glans voorzien. Echter, deze glanzende zorgt er helaas voor dat de gellak voor het zetten van gelnagels niet goed hecht en eerder zal loslaten. Gebruik een zachte nagelbuffer om een ​​ruw oppervlak te creëren die ervoor zal zorgen dat de nagellak beter blijft zitten. Een primer verwijdert de resterende glans. De gelnagel set moet normaliter een primer met een borsteltje bevatten. Zo niet, dan is het nodig om een ​​generieke nagel primer kopen. Breng een dunne laag van de nagel primer aan van de cuticula naar de top van elke nagel. Laat de primer hierna volledig drogen.

Breng de gellak aan

Alvorens de gellak voor de gelnagels aan te brengen is het raadzaam om te controleren of je alle benodigheden op een rij hebt. Zorg ervoor dat dat de UV-lamp is aangesloten, zoals is vereist om de gel te laten drogen. Verzamel de gewenste kleuren voor de gelnagels en zorg dat alle borstels klaarliggen. Dompel een wattenstaafje in aceton en leg het in de buurt om verdwaalde penseelstreken snel teniet te doen. Begin met het aanbrengen van de bij de nagelriem en veeg deze langzaam uit over de gehele nagel. Als de nagel is bedekt verwijder je eventuele overtollige lak van je vingers of nagelbed met het wattenstaafje. Als de nagels aan de ene kant zijn voltooid, leg je hand onder de UV-lamp voor een duur van 45 seconden tot 3 minuten. De precieze tijd hangt af van het model UV-lamp en staat normaal gesproken aangegeven op de gebruiksaanwijzing. Dit kan variëren van 45 seconden tot 3 minuten, afhankelijk van het merk.

Vaak is het nodig om een ​​tweede laag lak, en soms zelf een derde laag toe te toepassen. Elke laag definieert de kleur
sterker en het strijkt de ongelijke delen glad. Plaats de hand onder de UV lamp na elke volgende laag. Elke extra laag moet langer drogen dan de eerste, maar nooit niet meer dan 4 minuten.

Wanneer beide handen zijn voltooid, je een speciale toplaag voor gelnagels aan. Deze kun je gewoon laten drogen, een UV- lamp is normaliter niet nodig. Het zetten van je gelnagels is nu eindelijk voltooid. Je kunt nu genieten van het prachtige resultaat!