Gelnagels verwijderen

Gelnagels zijn ongelofelijk populair. Steeds meer vrouwen versieren er hun nagels mee en ze behoren dan ook tot één van de meest gebruikte nagelaccessoires op dit moment. Helaas zul je na verloop van tijd merken dat de gelnagels verwijderd moeten worden. Hier leggen we je precies uit hoe je dit het beste thuis kunt doen. Voordat je probeert je gelnagels af te pellen of ze in de douche te verwijderen (geloof me, je zult niet blij zijn met de resultaten), raden we je aan om eens een wandeling naar de keuken en je make-up doos te maken. Daar vind je namelijk alle benodigdheden voor het verwijderen van je gelnagels.
Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie
  • Aceton (te vinden bij drogisterijen en schoonheid aanbod winkels)
  • Katoenen ballen
  • High-grit polijster (zoals een witte blok polijster)
  • Nagelvijl

De gelnagels verwijderen

Deze methode is eenvoudig en gemakkelijk voor de doe-het-zelf gelnagels die je thuis hebt gezet, maar ook voor gelnagels die je bij een professionele nagelsalon hebt laten zetten.

Begin met het zachtjes polijsten en vijlen van toplaag van je nagels om zodoende de gellak als het ware te breken. Zorg ervoor dat je enkel de top van je nagel vijlt. Te lang vijlen of op de verkeerde plaats vijlen kan namelijk schade
toebrengen aan je nagels of je nagelbed. Week een katoenen bal in de aceton en plaats deze op de nagel. Als je het gebruik van katoenen ballen wilt minimaliseren kunt je ze en beetje uit elkaar te trekken in piekerige strengen en deze dan op de nagel toepassen. Zorg er ehcter wel voor dat de strengen dik genoeg zijn zodat de nagel niet compleet met aceton doorweekt word. Opmerking: je wilt zoveel mogelijk voorkomen om een nagellak remover op basis van aceton te gebruiken. Voor gelnagels is dit helaas verplicht, maar bij het verwijderen van gewone nagellak zijn er er nagellak removers zonder aceton verkrijgbaar. Veelvuldig gebruik van aceton kan namelijk schade toebrengen en vergeling van de nagels veroorzaken.

Knip nu de aluminiumfolie in vierkanten groot genoeg om rond elke nagel te vouwen. Wikkel stuk vierkante folie rond elke nagel om zodoende de katoenen bal op zijn plaats te houden. Wikkel ze er stak omheen en laat deze nu gedurende 15 minuten zitten. De aluminiumfolie houdt de katoenen bal op zijn plaats, waardoor de vinger zelf niet met de aceton in aanraking zal komen en alleen maar de nagel zelf zal worden bedekt. Gebruik voor deze stap nooit folies van andere materialen (zoals plastic folies), omdat de aceton deze kan doen aantasten.
Als je de katoenen ballen en de folie hebt verwijderd, moet de gelnaggellak vrij gemakkelijk afschilferen. Probeer niet om al het resterende product af te schrapen van de nagel. Als je merkt dat het het restant toch moeilijk te verwijderen is, neem je een ​​beetje meer tijd en herhaal je de vorige stappen. Uiteindelijk zal de gelnagel geheel zijn opgelost en kun je de resterende gellak eenvoudig afschrobben.

Nu de gelnagels zijn verwijderd is het belangrijk om je nagels direct te verzorgen. Hydratatie is hiet het toverwoord. Of je nu een traditionele nagellak of een gelnagellak gebruikt hebt, het is altijd het beste om je nagels grondig te
hydrateren met een goede kwaliteit olie die je een paar keer per dag gebruikt, in het bijzonder voor het slapengaan. Dit houdt de nagels niet alleen gezond, maar zorgt er ook voor dat de volgende manicure beter hecht en langer mee zal gaan.