Gellak Verwijderen

Als je ooit gellak hebt gebruikt, dan weet je de lak na verloop van tijd zal vervagen en het tijd wordt om de gellak te
verwijderen. Voor velen is dit een noodzakelijk kwaad en best een ingewikkeld proces. Hieronder hebben we voor je
uiteengezet hoe je gellak thuis binnen 30 minuten kunt verwijderen.

1. Bereid de materiaal voor. Neem allereerst een stuk of 5 katoenen ballen en snijd elke in de helft. Snijd hierna 10 rechthoeken aluminiumfolie die ongeveer 5 centimer in lengte zijn. Er is geen noodzaak om precies te zijn met de metingen, een goede schatting is voldoende. Naar mijn mening is dit het meest vervelende deel van het proces. Voor ideeën om te deze stap sneller te doen ga je naar het einde van de post.)

2. Verbreek de gellak. Gebruik een buffer met een ruw oppervlak om de toplaag van de gellak te breken. Integenstelling tot wat velen zeggen is het niet noodzakelijk om de gellak eerst af te vijlen. Ik heb deze stap vaker overgeslagen en het resultaat is altijd geweldig geweest. Het hangt natuurlijk wel een beetje af van de gebruikte toplaag. Ik raad je aan om het op het beide manieren te proberen om zo erachter te komen welke het beste werkt voor jou.

3. Aceton. Week een deel van de katoenen bal in zuivere aceton. Plaats hierna de katoenen bal op de nagel en zorg ervoor dat de gehele nagel wordt gedekt door de katoenen bal. Eventueel kun je lotion gebruiken op je nagelriemen voor extra bescherming tegen de aceton.

4. Folie. Gebruik nu de aluminiumfolie en wikkel deze rondom de vinger, zodat de katoenen bal stevig op zijn plaats blijft zitten. Herhaal stap 2 en 3 totdat alle 10 vingers goed bedekt zijn. Het kan handig zijn om wat hulp in te roepen om je laatste vinger in te pakken.

5. Warmte. Je zult erachter komen dat het toevoegen van warmte het verwijderproces versnellen terwijl je nagels weken in aceton. Je kunt bijvoorbeeld een haarfohn om voor gedurende 30 seconden warmte toe te voegen. Deze stap is niet noodzakelijk, versnelt het proces van het verwijderen van gellak aanzienlijk.

6. Week de nagels ongeveer 15-20 minuten. Hierna wikkel je de folie van je nagels af en kijk je of de gellak goed loskomt. Zit er nog een groot gedeeltje op je nagels? Dan herhaal je deze procedure 1 of tweemaal zodat alle gellak goed is opgelost.

7. Finish ip. Als een gedeelte van de gellak toch nog is achtergebleven, gebruik je een kleine stok en een watje gedrenkt in aceton om het te verwijderen. Met deze stok moet het mogelijk zijn om alles goed af te schrobben. Doe dit echter altijd zorgvuldig en gebruik niet te veel kracht. Dit kan een hoop schade toebrengen aan je natuurlijk nagel en dat wil je natuurlijk niet hebben.

9. Afwassen. Was je handen direct na het verwijderen van gellak. Vaak blijft er nog een kleverige substantie achter, die tijdens het wassen verwijderd zal worden. Tevens zorgt het wassen dat de aceton verdreven wordt. extra aceton uit. Breng hierna wat nagelriemolie aan op de nagelriemen en een handcrème op je handen. Dit hydrateert de nagels en huid, voorkomt uitdroging en zorgt ervoor dat een volgende lakbeurt beter zal hechten.