GEL NAGELLAK

Gel nagellak heeft veel overeenkomsten met normale nagellak, maar hard en ziet eruit als een acryl manicure. Het proces van het aanbrengen is eenvoudig genoeg om thuis toe te passen, waardoor veel geld kan worden bespaard door niet naar de nagelsalon te gaan. Gel nagellak gaat ongeveer twee weken mee zonder dat er schilfers optreden. Tevens behoudt het zijn glandslanger dan traditionele nagellak. Als je van plan bent om voor de eerste keer deze nagellak te gebruiken, is het een goed idee om te leren hoe je deze het beste aan kunt brengen. Om gel nagellak thuis goed toe te passen zijn er namelijk een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Tevens heb je een aantal producten nodig die je waarschijnlijk nog niet in huis hebt. Maar niet getreurd, we zullen je hieronder precies uitleggen wat je moet weten voordat je besluit tot het kopen van gel nagellak.

Aanschaffen van de goede benodigdheden

Het aanbrengen van nagellak vereist meer stappen dan normale nagellak, waardoor het proces meer tijd en benodigdheden vereist. Gebruikers moeten drie nagellak producten in huis halen om de mooste nagels te creëeren. Dit zijn gel basislak, gel kleur nagellak en een gel toplaag. Voor het reinigen van de nagels is een reinigingsmiddel en/of alcohol doekjes nodig. Voor de voorbereiding van de nagels, raden we je aan om een nagelknipper of nagelschaar en een nagelvijl te gebruiken. Het is namelijk belangrijk om je nagels goed verzorgd te hebben voordat je deze gaat lakken. Tevens heeft de toepassing van gel nagellak diverse uithardstappen, die het gebruik van speciale nageldrogers nodig maakt. Verderop in dit artikel zullen we hier dieper op in gaan.

Voorbereiding van de nagels en nagelriemen

Om de gel nagellak goed te houden, dien je je nagels goed schoon te maken. Verwijder eerst alle oude nagellak met een nagellak remover. Vervolgens dien je het oppervlak van de nagel richels verwijderen. Hierdoor is de lak beter aan te brengen en zal deze minder snel slijten. Knip hierna je schone nagels in het gewenst vorm, vijl ze op en maak ze stofvrij maken met behulp van het reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat de nagels goed gedroogd zijn voordat je overgaat tot het aanbrengen van de gel nagellak.

Het aanbrengen van gel nagellak

De eerste laag die gebruikers aanbrengen op de nagels is de grondlaag. Dit vereist de toepassing van een dunne basislaag met behulp van lange, gelijkmatige bewegingen. De gel basislaag moet goed uitharden na het aanbrengen. Hieronder wordt precies uitgelegd wat het uitharden precies inhoudt . Breng vervolgens twee lagen kleurlak aan met een uithardingstap tussen elke laag. Ten slotte breng je een gelijkmatige toplaag op de nagels aan en laat je deze voor de laatste keer uitharden. Zo simpel kan het zijn!

Vaststelling van fouten

Bij de toepassing van gel nagellak, dien je het lakken van de nagelriemen te vermijden. Als je toch per ongeluk over de nagelriem hebt gelakt, kun je de lak snel verwijderen met behulp van een reinigingsmiddel of alcohol doekjes. Zorg er wel voor dat je dit zo spoedig mogelijk doet, omdat het steeds moeilijker wordt naarmate de gel nagellak opdroogt. Maak je een grote fout bij het lakken, dan raden we je aan om alles te verwijderen en weer opnieuw te beginnen. Maak je echter geen zorgen, fouten kunnen gebeuren en hoe vaker je je nagels lakt, hoe meer ervaring je krijgt en hoe sneller alles zal gaan.

Uitharden van gelnagellak

  • Traditionele nagellakken hebben een uur nodig om op te drogen, afhankelijk van het aantal lagen en de ingrediënten van de lak. Gel nagellak daarentegen droogt in slechts enkele minuten, waardoor gebruikers weer sneller over kunnen gaan op hun reguliere activiteiten. Het uitharden vereist echter wel een speciale nageldroger. Shoppers hebben de mogelijkheid om te kiezen voor een UV-licht of een LED-licht. In onderstaande tabel staan ??de droogtijden voor elke laag lak en het soort nageldroger (UV of LED):
  • Basislaag

UV: 1 tot 3 minuten

LED: 30 tot 60 seconden

  • Kleurlaag

UV: 2-4 minuten

LED: 30 tot 60 seconden

  • Toplaag

UV: 5 minuten

LED: 30 tot 60 seconden
Een nageldroger gebaseerd op UV-licht is minder duur dan een model gebaseerd op LED-licht en werkt met vrijwel alle soorten gel nagellak. Er zijn echter enkele varianten die alleen met LED-verlichting werken, maar deze worden steeds minder populair. De voordelen van LED-licht nageldrogers zijn de kortere droogtijden en het efficiëntere gebruik van elektriciteit.

Het reinigen van de nagels

De laatste stap is om de nagels te reinigen na het aanbrengen van de gel nagellak. De nagels kunnen er een beetje mat en kleverig uitzien, maar dit is snel op te lossen. Wrijf de nagels met een reiningsmiddel of een alcoholdoekje op, waarna de kleverigheid verwijderd wordt en de glans zal toenemen. Als de nagels oneffen ogen of kleine belletjes vertonen kunnen gebruikers deze eenvoudig gladstrijken. Was tot slot je handen goed af met water en zeep en je kunt weer enkele weken rondlopen met mooie nagels!