Gel Nagellak Verwijderen

Gel nagellak manicures kunnen twee weken of meer meegaan, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor drukke vrouwen die geen tijd hebben om constant hun nagels bij te lakken. Helaas zorgt de betere duurzaamheid er tegelijkertijd voor dat gel nagellak moeilijker te verwijderen is. Echter, met de juiste achtergrondkennis en enkele benodigdheden die gemakkelijk te verkrijgen zijn, is het mogelijk om gel nagellak te verwijderen zonder dat het blijvende schade aan het oppervlak van de nagels veroorzaakt.

Benodigdheden voor het verwijderingsproces

Voordat je begint met het verwijderen van de gel nagellak, is het een goed idee om alle benodigde materialen te verzamelen Wanneer alle items aanwezig zijn op een plek zal het verwijderingsproces soepeler verlopen. Om de nagellak te verwijderen heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Aluminiumfolie
  • Grove nagelvijl
  • Nagellak remover op basis van aceton
  • Katoenen ballen
  • Nagel buffer
  • Nagelriem stok

Zodra deze materialen verzameld zijn kan het proces starten. Zorg ervoor dat je de verwijdering doet in een goed
geventileerde ruimte, omdat de dampen van de aceton schadelijk kunnen zijn.
Breek de toplaag
Om de nagellak remover een effect te laten hebben op de gel nagellak, het eerst in staat zijn om door de toplaag door te dringen. Gebruik hiervoor een grove nagelvijl om voorzichtig de toplaag over het oppervlak van elke nagel af te vijlen. De nagel moet hierna ruw uitzien, niet glanzend.

Knip de aliumiumfolie

Knip tien kleine vierkantjes van aluminiumfolie. Terwijl er speciale folies beschikbaar zijn om nagellak te verwijderen zijn deze vaak erg prijzen en standaard aluminiumfolie werkt prima voor dit proces. De vierkanten moeten groot genoeg zijn om in hun geheel te binden rondom een vingertop.

 

Bescherm de nagelriemen

Wanneer de folie en het katoen klaar zijn, dien je niet te vergeten om de nagelriemen te beschermen met behulp van
nagelriemolie of een andere vettige lotion. De nagellak remover die nodig is voor de dit proces kan de nagels verharden en uitdrogen. Vandaar dat deze stap erg belangrijk is om de nagels gezond te houden.

 

Doop de katoenen ballen in aceton
Doop alle katoenenen ballen in aceton. Voor het beste resultaat gebruik je een nagellak remover met 100 procent aceton. Plaats de katoenen bal op de nagel zodat de lak volledig bedekt is. Neem dan een ​​stuk geknipte folie en wikkel deze stevig rond het topje van de vinger. Herhaal dit proces voor elke vinger.

Verwijder de folie

Laat de aceton en de katoenen ballen zitten op de nagels gedurende ten minste 10 minuten. Op dat moment controleer je de voortgang van één vinger door zachtjes te knijpen en de folie van de vingertop te schuiven. Als de meeste gel nagellak verwijderd is kun je de resterende folie rondom de andere vingertoppen ook verwijderen. Als er echter nog een significant deel van de gel nagellak op de nagel achter is gebleven wacht je nog vijf tot 10 minuten voordat je deze stap herhaalt.

 

Verwijder de resterende gel nagellak

Als je alle folie hebt verwijderd kan het zijn dat er nog wat gel nagellak is achtergebleven. Gebruik dan een nagelriem
stok om de resterende lak van de nagel af te wrijven. Als deze methode niet werkt, de lak nog te moeilijk loslaten, herhaal de vorige stappen dan nog minimaal eenmaal.

Vijl je nagels

Zodra alle gel nagellak is verwijderd, kan er nog steeds een restant van de basislaag achter zijn gebleven. Gebruik in dat geval een nagelvijl om dit zorgvuldig van je nagels af te vijlen.

 

Bevochtiging

Aceton kan de huid rond de nagels uitdrogen dus is het belangrijk om deze na de verwijdering goed te bevochtigen. Begin met je handen grondig te wassen, pas dan wat nagelriemolie toe op de nagelriemen en een vochtinbrengende lotion op de handen. Het kan ook een goed idee zijn om een ​​versterkiende nagellak of nagelverharder op de nagel aan te brengen, omdat het verwijderen het oppervlak van de nagel kan verzwakken.

Andere Verwijdering Opties

Bovenstaand verwijderingsproces is veruit de meest populaire methode van het verwijderen van gel nagellak thuis. Er zijn echter een aantal andere opties die je kunt overwegen.
Professionele Verwijdering (Nagelsalon)

Voordeel:

Alle gel nagellak wordr verwijderd met professionele materialen

Nadeel:

Kost veel tijd en is duur

 

Nagellak remover zonder aceton

Voordeel:

Betaalbaar, veilig voor de huid”.

Nadeel:

Zeer tijdrovend, kan niet worden gebruikt bij iedere gellak.

 

Verwijderen met de hand

Voordeel:

Geen materialen nodig om aan te schaffen.

Nadeel:

Kan leiden tot blijvende schade aan de nagel.

Uiteindelijk is de juiste methode voor het verwijderen van gel nagellak verschillende voor iedere individu. Je zult dus een evenwicht moete vinden tussen werkzaamheid, kosten en de tij die benodigd is.