Acrylnagels

Acrylnagels staan bekend als een steviger, duurzamer alternatief voor gelnagels. De acryl nagellak wordt aangebracht over je natuurlijke nagel, en kan ook worden gebruikt om de natuurlijke nagel te verlengen. Je mengt een vloeistof (een zogenaamde monomeer) met een poeder (een zogenaamde polymeer) en breng het mengsel aan op je nagel waar het zal verharden.
Ik hoop dat jullie allemaal hebben meer geluk om dit te doen dan ik deed toen ik voor het eerst begon. Om een of andere reden kon ik niet begrijpen hoe het te doen, ging het stuk meer mis dan het goed ging. Door mijn jarenlange ervaring met het gebruik van acrylnagels kan ik echter precies zeggen hoe je deze het beste kunt aanbrengen. Hieronder lees je precies wat je nodig hebt en welke stappen je moet volgen.

Uitrusting

Om acrylnagels goed toe te passen heb je de volgende uitrusting nodig:

1. Nagellakremover & wattenschijfje om alle oude nagellak verwijderen

2. Primer (tenzij de acryl nagellak al een primer bevat). Dit helpt de acryl bond op je natuurlijke nagel te verstevigen.

3. Polymeer (de acryl poeder). Meestal is deze helder en roze, maar er zijn ook witte varianten verkrijgbaar.

4. Monomeer (acryl vloeistof)

5. Container voor de acryl vloeistof (glascontainers worden aanbevolen).

6. Middelgrote borstel om de acryl mix op de nagels aan te brengen.

7. Cuticula stok. Om de nagelriemen terug te duwen. De acryl kan deze namelijk omhoog tillen als het verkeerd wordt
aangebracht.

8. Nagelvijl. Voorkomt het uitdrogen je acrylnagels en is in staat de geharde acryl te gladden.

9. Stofborstel. Om de nagel te reinigen en overgebleven stof weg te poetsen.

10. Papier of een handdoek (keukenrol of een handdoek die je niet meer gebruikt. Deze wordt gebruikt om de borstel op te
schonen tijdens het aanbrengen.

11. Nagellak toplaag / UV gel toplaag. Als je met een UV gel gebruikt heb je ook een UV-lamp nodig om de lak te laten
drogen.

De gehele uitrusting kun je bij een acrynagel experts aanschaffen, maar wellicht heb je het grootste gedeelte al in huis.

Als je verder van plan bent om naast acrylnagels ook nageltips aan te brengen raden we je aan om de volgende producten ook aan te schaffen. Dit is echter dus alleen voor de mensen die tips willen aanbrengen.

1. Kunstmatige nageltips

2. Nagellijm

3. Acryl nagel frees

Optioneel maar nog steeds aanbevolen:

1. Nagelhydrator. Helpt de nagel tegen uitdrogen alvorens het aanbrengen van de acryl.

2. Nagelknipper. Knip de zijkanten om je nagels slanker en stijlvoller te laten ogen.

3. Cuticle creme. Wordtt toegepast om de nagelriemen te hydrateren.

Acrylnagels toepassen instructies

Het zetten van acrylnagels is in principe eenvoudig, zolang je maar weet welke stappen je moet nemen. Met behulp van mijn uitgebreide ervaring heb ik een stappenplan opgezet waardoor er vrijwel niets mis kan gaan.

Stap 1. Het schoonmaken van je nagels

Gebruik de nagellak remover en een wattenschijfje en verwijder de oude nagellak. Het roteren in kleine cirkels werkt in mijn ervaring het beste om de oude lak het snelst eraf te krijgen.

Stap 2: Voorbereiding

Met het platte einde van de cuticula stok duw je de nagelriemen terug. Het andere (scherpe) einde kan worden gebruikt om de overgebleven cuticula voorzichtig weg te schrapen. Dit helpt te voorkomen dat de acryl zal uitbollen in de buurt van je nagelriemen. Wees wel voorzichtig niet te hard duwen omdat dit een gevoelig gebied is. De tip (of vrije rand) van je nagel moet nu worden geknipt in de gewenste lengte. De meeste mensen knippen ze kort bij de toepassing van kunstmatige tips.

Gebruik nu je nagelvijl, en vij zal zachtjes je nagel egaal plat. Dit zal je nagel uitdrogen zodat de acryl / kunstmatige
nageltip beter zal hechten aan je natuurlijke nagel. Als je nagel een witachtige kleur krijgt door het vijlen heb je je
doel bereikt en ga je door met de volgende stap.
Gebruik nu de afstofborstel om de nagel te ontdoen van overtollig stof, zodat deze niet vast komt te zitten onder de
acryllaag en toplaag.

Tip – De bovenstaande stappen kunnen in principe worden gedaan in willekeurige volgorde, maar aangezien dit mijn standaard protocol is bij het zetten van acrylnagels, raad ik aan het stappenplan gewoon op deze manier te volgen.

Stap 3: Nagel dehydratie

Neem, een nageldehydrator en breng een dun laagje vloeistof aan om de nagel. Binnen enkele seconden zal je nagel zijn uitgedroogd. Bij het toepassen van nageltips raden we je overigens aan om de hydrator pas na het zetten van de tips te gebruiken. Deze oplossing gaat namelijk niet goed samen met de lijm die nodig is bij het plakken van de kunstnagel tips. Zodra de tips zijn vastgezet op je nagel (stap 4), is het veilig om de nagel dehydrator te gebruiken, maar pas deze dan alleen toe op de top van uw natuurlijke nagel, niet de kunstmatige tip.
Stap 4: Het toepassen van de primer

Tip: je kunt deze stap overslaan als de acryl vloeistof al beschikt over een toegevoegde primer.

Als je natuurlijke nagels (en nageltips) uitgedroogd zijn is het tijd om de primer aan te brengen. Strijk een dunne laag over je natuurlijke nagel (vermijd wederom je kunstmatige tip) en wacht tot deze helemaal is opgedroogd.De primer zal helpen om de acrylnagels goed te laten hechten.

Indien je een UV-gel primer gebruikt dien heb je een UV lamp nodig en dien je rekening te houden met het volgende:

Na het aanbrengen houd je je nagels 2 minuten onder een UV lamp om deze goed te drogen. 2 minuten is slechts een indicatie en is gebaseerd op een gemiddelde lamp van 36 Watt. Indien je lamp over een lagere sterkte beschikt deel je deze sterkte door 36 watt en vermenigvuldig je dit getal met 2 minuten. Met een UV lamp van 9 watt is dus een droogtijd van 8 minuten normaal.

Om deze stap af te sluiten breng je tot slot nog enkele druppels reinigingsmiddel aan en veeg je de nagels glad totdat alle kleverige resten zijn verdwenen.

Stap 5: Preparatie van de acryl

Giet nu de acryl vloeistof (monomeer) in de gekozen container. Dit maakt het makkelijker om de borstel in en uit de
container te dippen. Je moet nooit je borstel dompelen in de fles van de acryl vloeistof omdat je deze later nogmaals nodig hebt en deze anders besmet kan worden viezigheid of micro-organismen. Open nu je tube acryl poeder (polymeer) leg zowel de vloeistof als het poeder voor je klaar. Je moet een heldere en een roze hebben. Diegenen met witte tips moeten hebben verder nog een witte versie nodig. Voordat je verdergaat leg je ook alvast je borstel en papieren handdoek klaar voor gebruik.

Stap 6: De acryloplossing aanbrengen

Nu wordt het zaak om goed op te letten. Het aanbrengen van de acryloplossing om acrylnagels te zetten is één van de meest cruciale stappen waar een hoop mis kan gaan. Lees alles dus goed door en houdt voor de zekerheid dit stappenplan bij de hand, zodat je direct de instructies kunt herlezen als je deze even niet meer zeker weet.

Dompel de borstel in de vloeistof en veeg deze af aan de zijkant (binnenzijde!) van de fles op het moment dat je deze eruit trekt. Direct hierna dip je de borstel 3 keer in het betreffende poeder. Doe dit met een soort schraapeffect zodat het poeder zicht goed hecht aan de vloeistof en de gehele borstel bedekt is. Als het goed is heeft de oplossing nu de perfecte consistentie – niet te vloeibaar maar zeker ook niet te poederig. Dep nu de achterkant van je borstel (de kant zonder acryl) op de papieren handdoek om meer vocht te verwijderen.

Tip 1 – Bij het verspreiden van de oplossing op je nagel kan het snel drogen. Als dit te snel gaat kun je iets meer
vloeistof met de borstel opnemen, zodat je langer de tijd hebt voordat de acryllak verhardt.

Tip 2 – Als je te weinig acryl hebt om de gehele nagel te bedekken kun je altijd deze stap herhalen en weer een nieuwe oplossing creëren. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je voldoende basisproducten hebt, want anders houdt het simpeweg op.

Stap 7: Het toepassen van acrylnagels

Deze stap is hetzelfde voor degenen die een witte oplossing gebruiken of al witte nageltips hebben.

Met behulp van het in de vorige stap beschreven proces, plaatst je uiteinde van de borstel in het midden van je tip. Laat deze enkele seconden zitten en verspreid vervolgens de acryl totdat de gehele nageltip is voorzien van vloeistof. Een goede methode is om de vloeistof langzaam naar de zijkanten te verspreiden (met behulp van de punt van de borstel), waarna je uiteindelijk toewerkt naar het uiteinde met behulp van de gehele borstel. Kijk goed of de gehele tip bedekt is en veeg je borstel goed af voordat de acryl verhardt is. Herhaal deze stappen totdat alle nagels met de acryloplossing zijn gelakt.
Vanaf nu kun je heerlijk genieten van je eigen gemaakt acrylnagels!