Acrylnagels Zetten

Het zetten van acrylnagels is niet zo moeilijk, maar je moet wel van te voren goed weten waar je mee bezig bent. Hieronder hebben we dan ook de precieze procedure van het acrylnagel zetten zo goed mogelijk beschreven.

Allereerst moet je beginnen met het kopen van de juiste benodigdheden voor het toepassen van acrylnagels. Het handigst is een zogenaamde acrylnagel set, waarin alle items die nodig zijn voor de manicure, zoals de nagels zelf, nagelvormen, acryl vloeistof, een buffer, nagelvijl, en en een manicure stick aanwezig zijn. Je kunt ook de producten allemaal individueel kopen. Dit is met name de beste optie als je al de meerderheid van de benodigdheden in huis hebt.

Als je eenmaal alle vorige accessoires hebt aangeschaft wordt het tijd om de acryl nagellak, nagelriemolie of crème om de nagelriemen te masseren zodat ze niet uitdrogen, en nagellak remover om de bestaande lak goed te verwijderen. Een dappenglaasje is noodzakelijk voor het maken van de acryl vloeistof, alsmede een acryl borstel bedoeld voor lakken de acryl vloeistof op de nagels. Verder is een nagelknipper nodig om ervoor te zorgen dat de nagels mooi geknipt en goed verzorgd zijn voordat je acrylnagels aanbrengt.

Bij de toepassing van acrylnagels, is het raadzaam om je te verplaatsen naar een goed geventileerde ruimte, of de ramen open te zetten in de buurt van je werkgebied. Een andere optie is om buiten te werken. Acryl vloeistof ruikt namelijk sterk en het inademen over een kan hoofdpijn veroorzaken. Het beste is om voldoende ventilatie te hebben tijdens het werken met chemische stoffen zoals deze. Consumenten moeten verder de werkplek volledig bedekken met handdoeken of papieren handdoeken, zodat gespilde vloeistof niet op je tafel of meubilair komt.

Zelf acrylnagels zetten

Hoewel het proces van DIY acrylnagels tijdrovend is, is het zeker de moeite waard. Consumenten moeten de juiste stappen nemen om te zorgen dat ze de nagels goed zetten en niets mis zal gaan.

Voorbereiding

Voor het aanbrengen van acrylnagels, verwijder je eerst alle bestaande nagellak met katoenen ballen en een nagellak remover die vrij is van aceton. Knip de nagels netjes en verwijder alle ruwe randen met een nagelvijl. Duw de nagelriemen terug met een nagelriem stok. Giet de acrylvloeistof nu in de dappenglaasje en neem een schone borstel.

Applicatie

Breng de nagels aan met nagellijm, todat alle twee je handen zijn bedekt. Zodra de nagels zijn geplakt en de lijm goed is gedroogd open je de pot met acryl poeder en zet deze naast de acryl vloeisto. Doe de borstel eerst in de vloeistof en
daarna in het poeder om zo een bal te vormen. Plaats de lak op de nagel en borstel richting het einde van de nagel. Gebruik de borstel om de acryl egaal op de gehele nagel aan te brengen Herhaal dit minstens twee keer op elke nagel totdat de acryl er goed opzit en natuurlijk uitziet.

Zodra je klaar bent met een nagel ebgin je met de volgende. Herhaal het proces dus op elke nagel. Je hebt slechts een
kleine hoeveelheid vloeistof nodig dus borstel de overtollige goed af voordat je de borstel steekt in het poeder. Ook kun je gebruik maken van een handdoek om overtollig vloeistof te verminderen.

Afwerking

Laat het acryl drogen, wat ongeveer 10-15 minuten duurt. Nu kun je de nagel in de gewenste vorm knippen. Gebruik een nagelborstel om overtollig acryl en stof te verwijderen. Hydrateer je handen nu met olie om ze soepel en gezond te houden.

Zie je wel dat het zetten van acrylnagels niet zo moeilijk was?